H A R D L O O P L O G B O EK

07/04/2012

ZATERDAG, 7 APRIL

Hoort bij: ZATERDAG, hardlopen — Tags: — admin @ 15:12

DEZE ZATERDAG MAAR NIET EEN ZO LANGE DUURLOOP IVM DE HALVE MARATHON VAN UTRECHT* KOMENDE MAANDAG. VANDAAG DUS MAAR NAAR VREESWIJK EN HEEN EN WEER LANGS HET LEKKANAAL.

AFGELEGDE AFSTAND: 13,4 KILOMETER
TIJD DIE IK HIERVOOR NODIG HAD: 1 UUR EN 13 MINUTEN.

ROUTE OP DE KAART

TOTAAL AFGELEGDE AANTAL KILOMETERS IN 2012: 977,5 KILOMETER

De marathon van Utrecht (tegenwoordig: Jaarbeurs Utrecht Marathon, naar de hoofdsponsor) is een hardloopevenement dat sinds 1978 in Utrecht wordt gehouden. De hoofdafstand bestaat uit de marathon. Hiernaast vinden er ook hardloopwedstrijden plaats over de halve marathon en recreatieve lopen over 10 km, 5 km en jeugdlopen over 2 km en 1 km.
De eerste editie van de marathon vond plaats in 1978. Tot 1999 werd het evenement inclusief een halve marathon georganiseerd. Dat jaar werd de hele marathon niet gehouden, waardoor alleen de halve marathon op het wedstrijdprogramma stond.
In 2000 werd de marathonwedstrijd verlegd van Vleuten naar De Meern en kreeg de naam de Leidsche Rijn Marathon’. In 2001 werd het evenement geannuleerd wegens mond-en-klauwzeer.
De halve marathon van Utrecht en de Leidsche Rijn Marathon werden in 2005 weer samengevoegd tot een wedstrijd, waarbij er gestart werd vanuit Utrecht. Het evenement kreeg ook weer de naam Utrecht Marathon.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress