H A R D L O O P L O G B O EK

18/07/2011

Kippilav met rozijnen

Hoort bij: Algemeen, recepten — admin @ 17:50

Een simpel rijstgerecht met o.a. rijst, kip, wortelen en rozijnen.

Ingrediƫnten
2 el olijfolie 2 uien, gesnipperd 500 g winterpeen, in halve plakjes 2 tl gemalen komijn (djinten) 300 g zilvervliesrijst (pak 400 g) 3 el rozijnen 500 ml kippenbouillon (van 1 tablet) 2 x 2 schaaltjes gerookte kipfilet (a ca. 160 g), in plakjes

Bereiden
1. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en de wortel 3 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak 2 min. mee. 2. Schenk de hete bouillon in de pan en breng al roerende aan de kook. Kook de rijst ca. 16 min. op matig vuur. Roer regelmatig. 3. Voeg de kip toe en warm nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pilav over 4 diepe borden. Lekker met verse koriander.

kip

kip

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress