H A R D L O O P L O G B O EK

22/01/2010

Valley of the Winds

Hoort bij: vakantie — admin @ 05:50

Het wordt nog erger en mooier. Dachten wij dat Ayers Rock (Uluru) het hoogtepunt was…… De wekker staat op ehem….half 4!!!! We gaan voor de zonsopgang in de Olga-s, dus vroeg uit de veren. Om even voor 6 uur staan we op het uitkijkpunt. De zon kleurt de bergen van bijna zwart naar donker-en lichtbruin, vervolgens lila overgaand in zacht rood dat later fel van kleur wordt. Uluru heeft de naam, maar dit is eigenlijk spectaculairder.
Daarna rijden we snel verder voor de start van onze wandeling die ongeveer 4 uur gaat duren. Ingesmeerd, hoed op, watervoorraad op de rug en gaan. We beginnen meteen met een straffe klim die eindigt in een adembenemend uitzicht over de vallei. De wind zuigt hier tussen de bergen door (lekker fris) en we staan uit onze verschoning te waaien. We klimmen een kloofje door en komen uiteindelijk in de vallei terecht. Veel mensen lopen er niet en we doen het lekker in ons eigen tempo met veel fotomomenten, omkijkmomenten, uitzichtmomenten en niet te vergeten de wow-momenten.

(bron foto: www.jasonpigdon.com)
Het is echt een gave wandeling, waar we met volle teugen van genieten en we komen bezweet maar heel tevreden weer bij ons startpunt terug.
We gaan zwemmen in de middag en in de avond sterren kijken. Het is er pikkedonker en er zijn heel veel sterren en we kunnen zelfs de melkweg zien.

Rit van Yulara-Kings Canyon.

We hoeven niet gigantisch vroeg op, maar toch bijtijds. Er gaan weer kilometers gemaakt worden (Lijkt de Tour wel). Het is mooie rit. Het landschap is stoffiger, maar blijft groen. Leve de regen van 2 weken geleden. Tegen het eind van de middag komen we in Kings Canyon aan. Daar hebben we een Lodge. Lees: prive backpackers kamer met alleen een koelkastje, waterkoker en t.v. Hihi….en een bed natuurlijk! En toen gingen we boodschappen doen. Ahhhhh grote schrik. 2 Pizza-s, 1 brood en een pakje kaas. AUD 33,10!!!!! En het assortiment was niet om over naar huis te schrijven. In elk geval hebben we het overleefd. Aad zijn moeder zou gezegd hebben: beter duur dan niet te koop en met die gedachte hebben wij dus die 33 dollar maar op de toonbank gelegd.

Kings Canyon Rim Walk

Om half 5 staan we op, zodat we om 6 uur aan de zware wandeling kunnen beginnen. Als eerste draaien we de parkeerplaats op. En even over 6-en gaan we van start. Meteen een stevige klim ertegen aan. Bijna buiten adem staan we halverwege al uit te puffen. Maar wat een wow-moment! We gaan weer verder en komen wat vlakker te lopen. We lopen op de bergrug. Deze bergen zijn samengedrukt zand dat door regenwater in de loop der miljoenen jaren tot rots verworden zijn. Ze bestaan uit laagjes rots, die eigenlijk natuurlijke trappetjes vormen. We lopen dus gedurende onze hele wandeling trap op en af! Dat vinden de bovenbenen op den duur echt niet fijn.
Elke keer als we een bochtje maken, hebben we weer een ander uitzicht. Het is echt grandioos. Uiteindelijk dalen we af en komen we terecht bij een natuurlijk gevormd meertje.

(bron foto: www.hutchinson.com.au)
Er zitten veel vogels en het heeft een hele unieke flora. Het is echt zo gaaf. Als je hard praat echoot je stem tegen de hoge rotswanden. We gaan er op ons gemak voor zitten zodat we kunnen genieten. Inmiddels stromen de busladingen mensen toe. Maar dat mag de pret niet drukken. We wandelen door en moeten nog over bruggetjes heen die kloven met elkaar verbinden. Na 4 uur zijn we weer terug op de parkeerplaats. Deze wandeling staat op 1! Wat hebben we genoten, ondanks dat het uiteindelijk de drukst belopen wandeling was die we hebben gedaan. Hierna verdienen we een middag zwembad en in de avond gaan we lekker uit eten. Aad eet kangaroe en ik barramundi. En die kangaroe smaakt heerlijk!

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress