H A R D L O O P L O G B O EK

16/01/2010

Van Barrow-Creek naar Erldunda

Hoort bij: vakantie — admin @ 09:39

Deze dag begint met een mooi zonnetje. We krijgen een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. Ariette durft weer met haar voeten op de grond te zitten, want er is geen schorpioen meer te zien. We eten dus lekker buiten. Vervolgens wordt onze diesel volgegooid a raison van AUD 1,71 per liter!!!!!!! Niet meer klagen dus in Nederland over de benzineprijzen. We vertrekken richting Erldunda. De rit verloopt voorspoedig. Het landschap verandert steeds meer. De bomen staan verder uitelkaar en worden kleiner. Er komt meer gras en het zand wordt steeds roder. En het wordt steeds warmer. We passeren de steenbokskeerkring, waar we natuurlijk een fotomoment hebben.Erldunda is opgezet om toeristen naar Uluru (Ayers Rock) te krijgen en er is dus niks. Het hotel is goed en we gaan dineren in de taverne die ernaast ligt. Een enorm bord vol krijgen we en het is heerlijk. We vermaken ons met een wandelingetje over het park en sterrenkijken. Wat zijn er hier veel!

Rit Erldunda-Yulara

We nemen ons gemak ervan en gaan pas om 10 uur rijden. We hoeven (maar) 245 km, dus ongeveer 3-4 uur.
Als we ergens stoppen op een parkeerplaats blijkt er een rivier te zijn. Ja,ja, het heeft hier 2,5 week geleden geregend, dus rivieren stromen weer en de woestijn is groen. Deze rivier heet de Finke rivier en is de oudste ter wereld. Goh, zeg wat een mazzel….wisten wij veel. We rijden door en komen langs Mt.Connor. Ook een monoliet, maar deze lijkt op de Tafelberg. Het is heel wazig te zien, want hij ligt ongeveer 100 km vanaf het uizichtspunt. Als we door rijden zien we plotseling Uluru voor ons opduiken. Knalrood is hij in het zonlicht. En heel imposant om te zien. We rijden eerst naar ons backpackers hotel, dat nu wel goed is. Schoon en opgeruimd. Wij blij! Ook de koelkasten zijn fris dus zonder aarzelen zetten we er onze spullen in. Het zwembad ligt bijna voor de deur, dus daar gaan we even verfrissing halen na al ons gezweet.

In de avond gaan we naar de zonsondergang op Uluru kijken. De rots kleurt van rood naar lichtbruin, koper, donkerbruin, en uiteindelijk wordt hij zwart als de zon weg is. Prachtig om te zien. Ons diner is er bij ingeschoten dus dat gaan we daarna klaarmaken. Spullen klaarzetten voor morgen, want we gaan ook naar de zonsopgang kijken.

Zonsopgang op Uluru.

Om 4.30 uur (je leest het goed, half 5! Vakantie?) gaat de wekker. Om kwart over 5 rijden we weg om naar het Park te gaan. Het is optocht rijden. Ariette doet iets verkeerd en we missen het zonsopgang punt. Iedereen kart er stom achteraan! Die zullen balen. Al rijdend zien we het dan. Eigenlijk is het mooier dan de zonsondergang. Rond 6 uur beginnen we onze wandeling rond Uluru. (Moet zo vroeg i.v.m. de warmte. Vandaag 38 graden) Het is heerlijk koel. We beginnen met de net opgekomen zon in ons gezicht, zodat we hem op de rug hebben als hij hoger komt. Het is heel gaaf om zo dicht bij de monoliet te lopen. Hij is echt hoog en van dichtbij nog indrukwekkender. In 3 uur tijd lopen we eromheen. Het begint nu warmer te worden en we gaan in het parkcentrum even wat anders drinken dan water. Vervolgens doen we boodschappen en gaan uitsluitend het zwembad in. Pfffttt…wat hebben we het toch rot. Zometeen lopen we nog even naar het uitzichtpunt vanaf het hotel en gaan we lekker koken in de bloedhete keuken. Wassen is makkelijk. Het was binnen een uur droog! En dan…..vroeg naar bed, want morgen gaan we naar Kata Tjuta (de Olga”””’’s).

1 reactie »

  1. tja, om mooie dingen te zien moet je soms heel vroeg op :)
    hele fijne vakantie verder

    Reactie door Ronald — 17/01/2010 @ 13:35

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress