H A R D L O O P L O G B O EK

14/01/2010

Kakadu

Hoort bij: vakantie — admin @ 10:17

Ja,ja, het is gelukt! Uiteindelijk zijn we toch boven Kakadu geweest! We hebben een Scenic flight geboekt vanuit Katherine boven de Gorge en doorgaand naar Kakadu. We hebben Jim-Jim Falls en Twin Falls gezien. Het was echt geweldig. Ook hebben we nog Crystal Falls en enkele onbekende watervallen gezien. Die piloot bleef gaan. We hadden een prive vlucht, want er waren verder geen boekingen, dus kregen we ook heel veel info. We hebben 2 uur gevlogen en de rest van de dag heerlijk genikst.

Butterfly Gorge

Onze laatste dag in Katherine hebben we wandelend doorgebracht. We zijn naar Nitmiluk Park gereden waar we de Butterfly Gorge hebben gewandeld. Ongelooflijk wat een natuur. Eerst over de berg (lekker warm, maar gelukkig niet bloedheet) en dan afdalend de kloof in. Je komt uit bij de rivier. Het was er adembenemend mooi. De kleuren weerspiegelden in het doodstille water. Uiteindelijk dezelfde weg weer terug. Daar hebben we bij een watervalletje gezwommen. (Zwijmel….met ze 2en, hoe romantisch). Daarna weer terug naar ons uitgangspunt. 5,5 uur maar zo de moeite waard. Terug gekomen lekker douchen en bij het zwembad liggen.

Rit Katherine-Elliott

Al vroeg staan we op want er zullen vandaag kilometers gemaakt moeten worden. 420 wel te verstaan. De route is prachtig, maar af en toe houden we ons hart vast, vanwege overstekende dieren. Onderweg doen we een tussenstop in Daly Waters. Daar zit de oudste pub van Australie en dat is een bezienswaardigheid. Er hangt allemaal buitenlands geld aan de muur. Net als hoeden, t-shirts, flip-flops en kentekenplaten. Ook staan er buiten allerlei leuke attributen. We drinken er wat en gaan door. In Elliott komen we in piepklein bush-hotel dat enorm oud is, maar gelukkig wel schoon. Koelkastje en klein tv-tje zijn er zelfs. Tijdens het diner (ongezellige tent trouwens) valt de stroom uit en zitten we in het donker te gokken waar we moeten prikken. (Hilarisch gewoon)

Rit Elliott-Barrow Creek
Ook vandaag vroeg op. Er moeten 480 kilometer gedraaid worden. Inmiddels is het landschap veranderd van bossages naar kleine struikjes met kleine open vlaktes ertussen. Het is een leuke route die wat meer over de heuvels gaat en ons diverse AAHHHH-views bezorgt. Tussendoor stoppen we bij Devils Marbels (PFFFTT….wat is het daar heet) Het zijn enorme keien die op elkaar gestapeld lijken te zijn. Dat komt doordat regen en wind het gebergte weg eroderen. Het is heel bijzonder en de kleuren zijn zo mooi. Het laatste stukje naar Barrow Creek wordt het steeds minder bos en meer ruwer gebergte. Het hotel daar is spartaans. Geen koelkast, geen t.v., geen internet. Er wonen 11 mensen en de rest is het grote niks. Maar LEUK. We hebben er heerlijk gegeten en gezellig met de bewoners gekletst. Alle rondlopende schorpioenen werden met de slipper om het leven gebracht! HAHA…

Sorry allemaal maar we kunnen geen plaatjes plaatsen, want er zit hier ook geen usb ingang op de PC. Als jullie googlen dan vinden jullie wel wat leuke dingen. We zitten nu midden in de woestijn, dus het wordt steeds moeilijker om te internetten.

1 reactie »

  1. Hoi Ariette en Aad (kent mij niet…)

    Ik kreeg (nu pas) jullie weblog door van Radjen! Wat een mooie verhalen en wat een indrukken doen jullie op, geweldig! Mijn buren gaan as zondag voor 1 maand naar down under en ben ook benieuwd naar hun indrukken.
    Geniet er nog van en denk niet teveel aan PC, zal je ook geen tijd voor hebben. Heel veel groetjes uit een koud en wit Den Haag.

    Reactie door Nicoline (Petro-Canada — 15/01/2010 @ 13:12

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress