H A R D L O O P L O G B O EK

09/01/2010

Darwin-Katherine

Hoort bij: vakantie — admin @ 08:46

australia_header
We zijn vandaag met een grote Nissan Pathfinder naar Katherine gereisd.
Behoorlijk wennen, is een automaat en de richtingaanwijzers en ruitenwisser schakelaars zitten net andersom. De reis ging voorspoedig en met de kilometer werd het warmer. Het is hier ongeveer 35 graden en de luchtvochtigheid is hoog. We hebben een mooie, schone hotelkamer en weer prive. Is ook wat waard. :) Het stadje is een lange straat met winkels. Dat is alles. Verder is het natuur.

Rondwandeling Nitmiluk

We gaan vroeg wandelen in Nitmuluk National Park. Het is een test wandeling van ongeveer 2 uur. Ter plekke boeken we een boottocht op de rivier die nu 6 meter hoger staat dan in het droge seizoen. Om half 9 starten we met 6 (!)liter water op de rug. Dik ingesmeerd met zonnebrandolie, hoeden en petten op. Vliegennetjes op en hobbelen maar. De wandeling gaat over de bergrug en via een uitzichtpunt weer naar beneden naar de rivier.
Tegen dat we terug zijn, zit het zweet overal maar mooi dat het was. We hebben een uurtje om bij te komen, want daarna gaan we 2 uur varen. We gaan een keer aan wal om de rotstekeningen van Aboriginals te bekijken. Daarna gaan we weer aan wal om te zwemmen in een subkloof waar geen zoutwaterkrokodillen in kunnen. Het is er prachtig en het water is heerlijk.
<
Tegen het eind van de middag zijn we weer terug en halen we onze boodschappen. We willen gaan bbq-en, maar een flinke onweersbui gooit roet in het eten. We wachten tot die over is, maar het blijft gieten. Dan maar Red Rooster, want de Amerikaanse ambassade (MacDonalds) is hier niet.

Rommeldag

We rijden naar Edith falls. (Leleijn)

Er is een mooie rondwandeling, maar die blijkt gesloten vanwege het hoge water. Dan maar zwemmen in de lower pool. Fout: door het hoge water zwemmen de zoutwater krokodillen de rivier op en deze plekken worden dan gevaarlijk. Dus: verboden te zwemmen. Dan door naar Cutta Cutta Caves en helaas weer fout. Overstroomd, dus dicht. Sja……de wet top end. We gaan naar de VVV om te vragen welke wandelingen we kunnen doen. In Nitmiluk Park zijn alle hoge wandelingen open en dus gaan we maandag de Butterfly Gorge lopen. Voor morgen hebben we een vlucht boven Nimiluk en Kakadu Park geboekt. Duimen dus dat het goed weer blijft.
We hebben hier wat in de rondte gereden en kleine stukjes langs Katherine River gewandeld. Hij staat heel hoog, dus je kunt niet meer overal langs. Het is overigens prachtig om te zien al die bomen die ineens half onder water staan. Voor zometeen staat onze bbq op het programma.
Foto”””””””””””””””””””””””””””””””’’s zijn van het internet want er zit geen usb ingang op. Helaas…..

3 reacties »

 1. Mooie belevenissen en natuur. Jullie maken wat mee en zullen waarschijnlijk regelmatig de ogen uitkijken.
  Nog heel veel plezier.

  Reactie door John — 09/01/2010 @ 20:58

 2. Ik dacht dat een onweersbui tijdens het BBQ-en de roet juist UIT het eten zou spoelen. Op het zuidelijk halfrond werkt dat kennelijk andersom ;-).

  Reactie door Edvard — 10/01/2010 @ 01:24

 3. nou, nou, goed dat jullie een dagboek bijhouden, want alles weet je het niet meer als je thuiskomt, wat een belevenissen allemaal. Inderdaad dan ook zo””n rommeldag, maar ja, liever dat dan met je billen tussen de krokodillen, toch?
  Veel plezier verder weer.
  Dagdag
  Gabi

  Reactie door Gabi — 13/01/2010 @ 12:57

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Geef een reactie

Powered by WordPress