H A R D L O O P L O G B O EK

28/09/2010

Gratis Ontrack routes proberen.

Hoort bij: wandelen — Tags:, , , — admin @ 11:20

bannerontrack
Voor onze wandelingen gebruiken we meestal de routes van ontrack.nl
On Track is dé digitale aanbieder van wandelingen en fietstochten. De site biedt meer dan 1750 wandel-, fiets- en kanoroutes, GPS-routes en invalidenroutes in Nederland.
Ze leiden langs romantische paden, kronkelende beekjes en fantastische uitzichten. Een groep van enthousiaste routemakers heeft de routes zorgvuldig voor u uitgestippeld.
Ook hebben ze interessante achtergrondinformatie over de omgeving verzameld. Een al even enthousiaste groep controleurs gaat zeer regelmatig de routes langs om na te gaan of er onderweg iets veranderd is. Als dat zo is, passen ze de beschrijving aan. Zij houden daarmee de routes altijd actueel.
Via Garmin krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met OnTrack. Je kunt nu drie maanden gratis gebruik maken van On Track. Dit abonnement loopt automatisch af.

Registreer jezelf voor dit gratis abonnement door op onderstaande link te klikken. Als wachtwoord voert u “gpsroutes” in. Vervolgens kunt u 3 maanden genieten van de mooie wandel- en fietsroutes van On Track.
Klik hier voor het gratis abonnement op On Track

27/09/2010

Masturberende naakte hardloper opgepakt

Hoort bij: Algemeen, hardlopen — admin @ 12:48

AMSTERDAM - Een 38-jarige naakte Leidse marathonloper is zondag om 16.45 uur op de Oostvlietweg in Leidschendam aangehouden omdat hij onzedelijke handelingen verrichtte.
Het was de politie opgevallen dat de man geen kleding droeg, maar de hardloper werd pas gearresteerd toen hij tijdens een tussenstop in het openbaar masturbeerde.

De atleet vertelde de politie in de veronderstelling te zijn dat hij in een naaktrecreatiegebied liep. Tegen de schennispleger is proces-verbaal opgemaakt.
bron: nu.nl

26/09/2010

Kinderdijk.

Hoort bij: Algemeen — Tags:, , — admin @ 18:25


Nergens in Nederland wordt de strijd tegen het almaar oprukkende water krachtiger gesymboliseerd dan met de 19 molens van de Kinderdijk. De wereldwijde erkenning kwam in 1997, toen het molengebied op de werelderfgoedlijst werd geplaatst van de Unesco.
De wandelroute uit de AD-uitgave Op Loopafstand is 10 km lang en begint in Alblasserdam.

Wandelen rond de Maasduinen

Hoort bij: wandelen — Tags:, , — admin @ 16:47

Afgelopen week hadden we een korte vakantie die we doorbrachten in het dorp Arcen in Noord Limburg.
Arcen is bekend om zijn kasteeltuinen en de brouwerij van Hertog Jan.
Maar je kan er in de omgeving ook heerlijk fietsen en wandelen.
Onze eerste wandeling ging rond het gebied de Maasduinen.
Maasduinentocht is een schitterende wandeling die begint en eindigt bij café Vink in Well. De route leidt bijna in zijn geheel over onverharde paden door het Nationaal Park De Maasduinen, dat rijk is aan akkers, bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen. Onderweg zijn voldoende picknick gelegenheden.

19/09/2010

Sluizenloop: resultaat

Hoort bij: hardlopen — Tags:, , — admin @ 20:09

Vandaag eens een thuiswedstrijd. Nee, geen wedstrijd maar een prestatieloop in Nieuwegein.
Lekker op de fiets naar Vreeswijk waar alweer voor de 35ste keer de Sluizenloop werd georganiseerd.
Voor mij was het pas de tweede keer dat ik hier aan de start verscheen: ja zolang woon ik nog niet in Nieuwegein.
Om 3 uur klonk het startschot voor de 10 km over meer mij bekend terrein. Vanuit het oude Vreeswijk langs de ene kant van het kanaal terug en via de andere kant weer terug en inderdaad was het volgens mijn Garmin precies 10 kilomter.
Ik ging voortvarend van start en liep ruim onder de 5min per kilometer.
Helaas kreeg ik na 4 kilometer last van een blessure zo rond mijn knieholte en vlak daarboven en dat was erg vervelend.
In een rustig tempo maar doorgegaan en en verbaasde me nog dat ik eindigde in een tijd van 48min en 41sec.
Komende week hebben we een korte vakantie en vertrekken richting Arcen: lekker fietsen en wandelen, maar de hardloopschoenen blijven thuis.
Ik hoop dat deze rust genoeg is om te herstellen voor de Amsterdam Marathon.
Hier nog een foto van de organisatie met op de achtergrond de Beatrixsluis.
ijsselstein

17/09/2010

Sluizenloop

Hoort bij: hardlopen — Tags:, , — admin @ 16:14

sluis
Zaterdagmiddag doe ik voor de tweede keer mee aan de sluizenloop in Nieuwegein. Start en inschrijving is in het oude Vreeswijk aan de Oude Sluis.
Het startschot voor de 10 kilometer vindt plaats om 15.00 uur en heb je je nog niet ingeschreven: Na-inschrijven voor de 10km kost € 7,=
Na-inschrijven voor de 10km op zaterdag 18 september van 12:00 tot 14:30 uur. Locatie Willem Alexanderschool, Koninginnenlaan 5, 3433 CT Nieuwegein.

12/09/2010

Een maand voor de marathon

Hoort bij: Algemeen, hardlopen — Tags:, — admin @ 11:24

Zoals je aan bovenstaande countdownklok kunt zien: de marathon van Amsterdam gaat er nu snel aan komen.
Vorig jaar heb ik gebruik gemaakt van een hardloopschema voor de laatste maand voor de marathon en dat wil ik dit jaar weer gebruiken.
Voor de komende week ziet deze er als volgt uit:
Maandag loop ik heel rustig de kortste route van het werk naar huis: dat zijn ongeveer 6 kilometer en daarvoor gebruik ik 35 minuten.
Dinsdagochtend loop ik via Houten naar mijn werkin een tijd van 90 minuten. Hierin zitten 8 x 2 minuten versnellingen.
Donderdag in een uur naar huis lopen via bruggen en viaducten om 4 keer een heuvelsprint te doen.
Vrijdagochtend loop ik via het Amsterdam Rijnkanaal en de Vleutensebrug in een rustig tempo in 75 minuten naar mijn werk.
Zaterdag is het dan tijd voor een rustige lange duurloop van ongeveer 3 uur en 15 minuten.
Zo heb ik het trainingschema voor de komende week ingepast in mijn woon-werkverkeer.

10/09/2010

Wandelroutebeschrijving

Hoort bij: wandelen — Tags: — admin @ 13:26

Het succes van een wandeling hangt voor een groot deel af van de duidelijke omschrijving van de route.
Niets is frusterender als je verkeerd loop en je moet weer een aantal kilometers terug lopen.
We merken wel dat je steeds bedrevender wordt in het lezen van routebeschrijvingen: in het begin liepen we ook nog wel eens fout.
dirkjan

Kabeljauw met kikkererwtstamppotje

Hoort bij: recepten — admin @ 10:38

kikker
Op bovenstaande foto zie je een maaltijd bestaande uit rijst, tomaat, kabeljauw en kikkererwtenstamppot.
Hoe je rijst klaarmaakt, daarvoor verwijs ik naar de verpakking en de tomaten dienen ter garnering.
Verder heb je voor de vis en de stampport het volgende nodig:
2 tenen knoflook
1 citroen, liefst biologisch
1 handvol peterselie, krul of plat
1,5 dl olijfolie extra vergine + 5 eetlepels
1 mespunt chilipoeder
4 mootjes kabeljauwfilet van de rug van 80 gram
1 400 ml-blik kikkererwten
1 theelepeltje gemalen komijn

Voorbereiden (10 minuten + minimaal 30 minuten marineren):

1. Knijp een teen knoflook fijn met de knijper. Boen de citroen schoon onder de kraan als hij niet biologisch is. Rasp de schil dun; er mag geen wit meekomen.

2. Was de peterselie niet als er niet echt aarde aan zit. Snijd hem grof en doe hem in de beker van de staafmixer met de 1,5 dl olie. Draai even tot de peterselie gepureerd is (er is te veel olie, maar anders pakt de staafmixer niet). Houd de helft van de olie apart en meng de andere helft met de citroenrasp, chilipeper en knoflook.

3. Zout de mootjes vis en wentel ze daarna in een bord door de citroen-chili-knoflookolie. Dek af met folie en marineer 1/2 tot 1 uur in de koelkast.

Bereiden (30 minuten):

1. Leg de vis in een ovenschaal en zet hem in de oven. Zet die aan op 100 graden (heteluchtovens) of 120 graden (andere ovens), zonder voorverwarmen. Laat 25 minuten garen.

2. Plet de tweede teen knoflook en bak hem zachtjes in 2 eetlepels olijfolie tot hij goudgeel kleurt. Gooi de knoflook weg. Laat de kikkererwten uitlekken maar bewaar het vocht. Doe ze met 2 eetlepels van hun vocht in de pan en verwarm zachtjes.

3. Draai na de 25 minuten de oven uit. De vis ziet er niet gebakken of gegaard uit, maar gaar is hij toch. Stamp de kikkererwten met een stamper tot een stamppotje. Voeg de resterende 3 eetlepels olijfolie toe en net zo veel van hun achtergehouden vocht als nodig is. Meng er de komijn door en proef, misschien is er zout of peper nodig.

4. Leg op elk bord wat stamppot, daar tegenaan een mootje vis, en druppel er wat van de achtergehouden peterselieolie (niet de marinade dus!) omheen.
bron: Onno Kleyn
Opm: De kikkererwt is een gelige ronde peulvrucht die onder meer aan de Middellandse Zee geteeld wordt. Ze hebben een onregelmatige vorm en nootachtige smaak. Kikkererwten zijn rijk aan vezels en eiwitten en zijn geschikt als vleesvervanger. Kikkererwten bevatten bovendien foliumzuur.

09/09/2010

Hardloopschoen zonder hak

Hoort bij: hardlopen — Tags:, — admin @ 08:31

hakloos_759129dOnderzoekers van Roessingh Research and Development (RRD) in Enschede zijn helemaal fan van de ”Heelless schoen”, ofwel een hardloopschoen zonder hak. Jasper Reenalda zegt in de Twentsche Courant Tubantia dat deze een positief effect heeft op het voorkomen en het herstel van blessures. Bovendien wordt de loopefficiëntie verhoogd. Volgens de onderzoeker heeft de haklanding namelijk een remmend effect.
Naast het ontbreken van de hak heeft de zool een wigvormige constructie. Een stijve plaat in de tussenzool moet ervoor zorgen dat de ”landingskrachten” over de hele voet worden verdeeld.
Het merendeel van de hardlopers landt op de hak bij het hardlopen. Maar een haklanding heeft een remmend effect. Op deze heelless schoen landt de loper meer op de middenvoet en voorvoet. Een stijve plaat in de tussenzool zorgt ervoor dat de krachten, die bij de landing vrijkomen, over de hele voet worden verdeeld. Het doel hiervan is dat de krachten die bij een gewone loopschoon op het hielbeen en de kuiten worden uitgeoefend, af zullen nemen.
Aanstaande zondag wordt het nieuwe schoeisel tijdens een bedrijvenloop getest door een team van het RRD.

Bron: Tubantia

Oudere berichten »

Powered by WordPress