H A R D L O O P L O G B O EK

31/08/2010

Hazen in Amsterdam

Hoort bij: hardlopen — Tags:, , , — admin @ 08:38

47dae630-20ef-4a44-8934-5454577662da_pacingteam_logo
Via deze link kun je je aanmelden voor het Pacing Team dat aanwezig is bij de Amsterdam Marathon (17 oktober). Op zowel de hele als halve marathon worden pacers ingezet.
In de week voor het evenement ontvang je per e-mail meer informatie.
De pacers zijn ervaren marathon- en ultralopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Om je door de moeilijke momenten heen te slepen laten zij zich af en toe terugvallen in de groep om je moed in te spreken. Zij zijn niet alleen in staat om een strak en gelijkmatig tempo te lopen, maar kunnen je onderweg ook voorzien van tips en adviezen van onschatbare waarde.
De groepen deelnemers worden verdeeld over geplande streeftijden. Per groep lopen bij de marathon twee pacers mee. Zij zijn herkenbaar aan een duidelijk tenue en een ballon. De kleur van de ballon geeft aan welke tijd zij lopen.
c63d8873-0f96-49c2-b3e9-d34c86a4e96c_amsterdam20marathon
Bron: Runners World.nl

29/08/2010

Pastasalade

Hoort bij: recepten — Tags:, , , — admin @ 20:08

Dit weekend niet gelopen en niet gewandeld. Niet gelopen omdat ik me niet helemaal 100% voel. Niet gewandeld omdat het weer deze zondag niet meewerkte.
Uiteraard wel gegeten en hier volgt dan ook het recept voor pastasalade met tomaat en geitenkaas.
Voor dit recept voor vier personen heb ik in huis gehaald:
saladepasta250 gram ragliatelli
150 ml. olijfolie
3 el pesto
1 geitenkaas
1/2 potje gevulde olijven
1/2 potje zongedroogde tomaten
250 gram snacktomaatjes
20 gram zonnebloempitten
1 citoen
1/2 bosje basilicum
peper en zout.
We koken de pasta in ruimkokend water, met een scheutje olijfolie en een snufje zout in 8 tot 10 minuten gaar. Giet daarna de pasta af.
Pers de citroen uit. Maak dan de pasta op smaak door er de pesto, ciroensap en peper en zout door te mengen.
Halveer de groene olijven. Snijdt de snacktomaatjes in vieren en e gedroogde tomaten in reepjes. Snijdt de geitenkaas eerst in plakjes en daarna in vieren.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Voeg bovengenoemde ingrediënten bij de pasta en roer het geheel voorzichtig door elkaar. Pluk wat blaadjes van de basilicum en snijdt deze in dunne reepjes. Garneer hier de salade mee.
bron: Lidl

26/08/2010

Griekse ronde met komkommersalade

Hoort bij: recepten — Tags:, — admin @ 19:53

rondoAlweer zo een eenvoudig recept voor 4 personen.
Hiervoor hebben we het volgende nodig:
900 gr. grote aardappelen
1 kropsla
1 komkommer, in halve plakjes
50 gram rozijnen
75 ml sladressing met bieslook
2 el olie
2 schaaltjes griekse rondo
150 ml melk.

Een griekse rondo is een vegetarische vleesvervanger op basis van groenten met een vulling van zachte Deense kaas en olijven.

De bereidingswijze is als volgt:
Kook de aardappelen in water met zout in ca 20 min. gaar. Haal de slablaadjes los en scheur ze in grove stukken.
Meng de sla met de komkommer en rozijnen en voeg de sladressing toe.
Verhit de olie in de pan en bak de Griekse rondo volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet de aardappelen af, voeg wat melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de griekse rondo met komkommersalade en de aardappelpuree.
bron: ah
Variatie: in plaats van puree kan je uiteraard gewoon gekookte aardappelen serveren. En in de salade kan je ook nog inggrediënten toevoegen zoals croutons of een salademix.

LIDL aanbiedingen

Hoort bij: hardlopen — Tags:, — admin @ 11:37

In de aanbieding bij de LIDL vanaf donderdag 2 september:
Heren- of dameshardloopbroek per stuk € 8,49
Heren- of dameshardloopbroek per paar € 14,99
Heren- of dameshardloopshirt per stuk € 6,99
bron: Lidl

25/08/2010

Energierepen

Hoort bij: recepten — Tags: — admin @ 09:44

homemade-energy-barsEen paar weken voor de marathon maak ik traditioneel mijn eigen energierepen. Het recept heeft ooit in de Runnersworld gestaan en ik heb het recept hier ook wel eens beschreven.
Snel in het kort: meng 175 gram havermout, 85 gram muesli en 150 gram gedroogd fruit. Voeg daarbij 3 eetlepels, door verwarming dun geworden honing, 2 eiwitten en 175 mililiter appelsap. Dit alles meng je goed door elkaar.
Dit mengsel doe je in een ingevette bakvorm en plaats het in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na 20 tot 25 minuten haal je het baksel uit de oven en laat het afkoelen.
Hiermee kan je 12 repen snijden van elk 30 gram koolhydraten en dat zou voldoende brandstof zijn voor 30 tot 60 minuten hardlopen

24/08/2010

Hoort bij: Algemeen — Tags:, — admin @ 15:34

banner_giro555_pakistan_468x60

Roergebakken andijvie

Hoort bij: recepten — Tags:, — admin @ 13:36

andijvijVoor dit recept is het volgende nodig:
400 gram panklare andijvie
3 eetlepels zonnebloemolie
50 gram ongezouten pindaas
2 teentjes gesnipperde knoflook
1 eetlepel mosterd
peper en maggi

De bereiding is erg simpel:
Verhit de olie en bak de pindaas gedurende 1 minuut. Voeg de knoflook en andijvie toe en bak de groente al omscheppend ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Schep de mosterd en peper naar smaak erdoor en druppel er wat maggi over.
Lekker met een varkens- of vegetarische schnitzel.

22/08/2010

Zaterdagse duurloop

Hoort bij: hardlopen — admin @ 20:28

Zaterdag is het de tijd voor de langere duurloop. Vanwege andere verplichtingen moest ik de duurloop vandaag beperken tot een afstand van 20 km.
Ik loop zaterdag meestal dezelfde route en deze zag er als volgt uit:

Voor de afstand van 20 km heb ik een tijd nodig gehad van 1 uur 46 minuten.

Kippenkade

Hoort bij: wandelen — Tags:, , , — admin @ 20:15

Deze zondag vertrokken we eens naar de provincie Zuid Holland. De wandelroute van vandaag voerde ons naar Reeuwijk voor een wandeling van 13 kilometer die op de site van ontrack.nl de titel Kippenkade meekreeg.

In het Reeuwijkse plassengebied gaan recreatie en natuur uitstekend samen. Tijdens deze wandeling over merendeels verharde smalle paden (met hier en daar lokaal bestemmingsverkeer), dijken en kaden kun je zwemmers, zeilers, roeiers, kanovaarders, vissers en luiaards in de buurt van ganzen, grutto’s, aalscholvers, blauwe reigers, kieviten en soms ook ooievaars zien.
U zult genieten van talrijke schitterende uitzichten over de plassen en weilanden, waar stilte wordt afgelost door vogelgeluiden en het geruis van de bomen.

Het is inderdaad een fraaie wandeling geweest en inderdaad, vooral in het begin van de route was het wel een beetje druk.
Hier in ieder geval de route van deze wandeling:


Grotere kaart weergeven
En natuurlijk ontbreken de plaatjes niet:

Dit is slechts een selectie van de gemaakte fotoos. Wil je ze toch allemaal zien, ga dan naar het foto-album.

20/08/2010

Drinken en eten

Hoort bij: hardlopen — Tags:, , , — admin @ 12:01

rugzaakOver het eten en drinken van de marathon is al veel geschreven. Hele studies zijn er over gedaan. In het kader van de Eindhoven Marathon op 10-10-2010 heeft de Stichting Sport en Technologie een onderzoek gedaan naar het eten en drinken tijdens de marathon.

Een marathon is een heel andere wedstrijd dan kortere loopnummers. Bij kortere wedstrijden gaat het om zuurstofopname, kracht en snelheid, maar bij de marathon om een metabole strijd: hoe kan het uiterste gehaald wordt uit de in de spieren beschikbare energie en de toevoer door opname uit het bloed. Energie verkwistende processen zoals het ophopen van lactaat zijn bij de marathon uit den boze. Alles moet afgestemd zijn op het precies uitkomen met de energie. Bovendien duurt een marathon zo lang dat het verdragen van de warmte een belangrijke belemmering wordt. Warmte wordt afgevoerd door zweten en dus is het uitkomen met het lichaamsvocht ook kritisch. Zie daar de ingredienten van een goede marathon: getraindheid, voeding, drinken en omgang met hitte.
Op deze site staan twee hoofdstukken over waterbehoefte (drinken) en voedingsbehoefte (eten) tijdens de marathon. Daarin wordt verteld hoe dat werkt en waar je rekening mee moet houden.

bron: testloper.nl

Oudere berichten »

Powered by WordPress