H A R D L O O P L O G B O EK

15/06/2010

Toppunt van de heuvelrug

Hoort bij: wandelen — admin @ 11:11

6_forestveluwe_012
Deze zondag hebben we weer een wandeling gemaakt in de provincie Utrecht.

Toppunt van de Heuvelrug is een zeer gevarieerde wandeling over merendeels onverharde paden die in ieder jaargetijde verrassend anders is. U begint bij landgoed Prattenburg, dat op de grens van Veenendaal en Rhenen ligt, loopt via een gemengd bos naar het Egelmeer en koerst via heidevlaktes, statige beukenlanen en prachtige panorama’’s naar het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.
In het historische stadje Amerongen ontdekt u het gelijknamige kasteel. Via vogelrijke uiterwaarden en heuvelrijke bospaadjes keert u voldaan terug naar het startpunt. Het Amerongse Bos is het stilste plekje van de provincie Utrecht.

Deze route is zowel met de auto en het OV te bereiken. Op eenderde en op de helft van de wandeling is sfeervolle horeca.

Deze wandeling is verkozen tot de op één na mooiste route 2007.

bron: ontrack.nl

Heuvelrug Rhenen

05/06/2010

Langs de Vecht

Hoort bij: hardlopen — admin @ 20:27

In het Run2Day magazine stond een route beschreven vanuit Breukelen naar Utrecht langs de Vecht. Eerder ben ik vanuit Breukelen gelopen maar dan langs het Amsterdam Rijnkanaal.
De route langs de Vecht is inderdaad zeer fraai.
Via het oude dorp van Breukelen en Maarssen naar het centrum van Utrecht is een afstand van 17 kilometer.
De route is eenvoudig te volgen: volg gewoon de waterkant.
Je kan de route natuurlijk op je Garmin zetten: download deze dan via afstandmeten: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=354769.

Hier de route:
vecht
En een paar plaatjes van de route:

Powered by WordPress