H A R D L O O P L O G B O EK

30/08/2009

Rondje om.

Hoort bij: Algemeen — Tags:, — admin @ 20:50

Op de zondag willen we wel eens een rondje om. Dat betekent een stuk wandelen met een route die we halen van de site www.ontrack.nl
Ik wilde dit keer de GPS versie proberen, dus heb ik de route via mapmyrun op mijn Garmin gezet. Voor alle gemoedsrust hebben we ook de geprinte versie meegenomen maar de GPS werkte prima.
De route was 20 kilometer lang en dat is best pittig is je nog niet zoveel wandelt.
De wandeling worddt als volgt omschreven.

Blokje om is een aantrekkelijke wandeling door het weidse weidelandschap tussen Montfoort, Benschop en IJsselstein. De route gaat door polders, deels over verharde wegen, deels over door struiken en bomen omzoomde graspaden. De polder Willeskop is in de afgelopen jaren omgevormd van een veeteeltgebied in een natuurgebied. Het is inmiddels verworden tot een waar vogelparadijs. In de polder Blokland is het voor deze streek kenmerkende slagenlandschap met zijn lange, smalle percelen, goed herkenbaar

29/08/2009

Lange duurloop

Hoort bij: hardlopen — Tags:, , , — admin @ 20:33

Het is weer zaterdag en dat betekent een lange duurloop. Vandaag wil ik 3 uur gaan lopen. 3 uur? Dat is toch iets waar je je bed niet voor uit komt? Martine misschien niet en misschien Gert Jan ook niet en waarschijnlijk zijn er meer ultralopers die er hun bed niet voor uitkomen. Ik ben in ieder geval vanmorgen opgestaan en na een licht ontbijt en met gevulde camelbag op paad gegaan. Dit keer eens aan de andere zijde van het water gelopen: over de Lekbrug, via Vianen, langs de gemalen van Hagestein en langs Everdingen tot bijna in Culemborg. Na 1 uur en 25 minuten ben ik gekeerd en dezelfde route weer teruggelopen. Even nog een ommetje via het pittoreske Vreeswijk om 3 uur vol te maken en in die 3 uur heb ik een afstand afgelegd van 35,14 kilometer. Dit is toch een redelijke basis voor een najaarsmarathon??

Je ziet de afwijking van de Garmin en de Nike+ sportband. We gaan er maar van uit dat de Garmin correct het aantal kilometers aangeeft. Trouwens, wat betreft de tijd is er geen afwijking.

28/08/2009

Agenda

Hoort bij: Algemeen — Tags:, , — admin @ 23:41

Naast het begin van het televisieseizoen begint nu ook zo een beetje het loopseizoen 2009-2010. Er worden weer veel lopen in het gehele land georganiseerd en daar moeten we weer een keuze uit maken.
Als eerste de 2 lopen waarvoor ik me reeds voor heb ingeschreven.
Als eerste op zaterdag 5 september in Bunnik Bunniks Mooiste, een prestatieloop van 12 kilometer: twee rondes via het centrum van Bunnik naar Rhijnauwen.
Op zondag 20 september is in Amsterdam de Damloop.
Wat moet ik hier over vermelden: de grootste straatloop van Nederland viert dit jaar het 5de lustrum. De zaterdag hiervoor is ook de Damloop by Night. Alle finishers ontvangen trouwens het jubileumboek over dit evenement.
Op zaterdag 19 september vindt in mijn woonplaats Nieuwegein de Sluizenloop plaats. Vanuit het oude stadsdeel Vreeswijk via de Beatrixsluis via de ene kant van het AmsterdamRijnkanaal terug via de andere kant. Afstand die afgelegd wordt is 10 km. Dat zou voor dit weekend dus 2 lopen voor mij zijn. Ach, zaterdag is maar 10 kilometer en lekker dicht bij huis en zondag, de 16 km: daar kan je, vanwege de mensenmassa, toch niet vlammen.
In Houten vindt elke 2de zaterdag van de maand de Vlinderloop plaats. Afstanden zijn o.a. 11, 15 km en een halve marathon. Ook hier probeer ik af en toe aanwezig te zijn.
Ik twijfel nog aan 2 evenementen: ten eerste de Singelloop in Utrecht. Eigenlijk vind ik 19 euro voor een 10 km loop veel geld. Ik zie wel.
Waar ik ook nog aan twijfel, maar wel steeds minder is de najaarsmarathon. Kan mij nog tot half september inschrijven voor de marathon van Amsterdam

24/08/2009

Woon-werkverkeer

Hoort bij: hardlopen — Tags:, — admin @ 08:25

Vier maal per week loop ik van huis naar mijn werk of van mijn werk naar huis. Naar het werk toe loop ik langs het Amsterdam-Rijnkanaal en de ene keer loop op via de Clausbrug en de andere keer ga ik over de Meernsebrug of de Vleutensebrug. Deze afstand varieert van 12 tot 16 kilometer.

2009-08-23 23:17
De terugweg ga ik dan de andere kant op via Hoograven, langs Laagraven naar Houten en dan langs de paralelweg van de snelweg terug naar Nieuwegein.
In het kader van de lange duurloop van dit weekend heb ik besloten deze twee routes aan elkaar te plakken en er dus een duurloop van ruim 30 kilometer van te maken.
Het resultaat was een afstand van 30,48 km die is afgelegd in een tijd van 2 uur 39 min.
In de zomerchallenge van de webloggers sta ik op een mooie 5de plaats met een totale afstand van bijna 537 kilometer.
De zondag stond ik het teken van een wandeling. We vertrokken naar Oudewater voor een wandeling van 15 kilometer. Het werd een wandeling door weilanden, langs het water. Het was heel lekker wandelweer en met onze nieuwe camelbags hadden we ruim voldoende water bij ons.
De rondwandeling Oudewater voert over merendeels onverharde paden door een mooi polderlandschap waar je je bewust wordt van wind en weer. Een aanrader als je van een oerhollandse horizon en prachtige wolkenpartijen houdt.
oudewater

Voor meer plaatjes: zie hier

16/08/2009

Zondagavond

Hoort bij: Algemeen — admin @ 18:18

Ik schrijf dit op het moment dat het eten opstaat en er een cd in de speler zit van Tina Turner.
Ja er moet op tijd gegeten worden want om 7 uur beginnen de voetbalwedstrijden weer. Daarvoor moet ik wel klaar zitten,, zeker met de wedstrijd van Ajax tegen PSV. Meestal weet ik de uitslag niet, zoals vandaag: geen idee. Hoop dat Ajax uiteraard gewonnen heeft.
Ook de kilometers voor de zomerchallenge zijn doorgeven aan Pieter.
Het is weer een week geweest met bijna 80 kilometer met een uitschieter van 29,8 km op zaterdag. Is mij later trouwens later op de dag opgebroken: terwijl ik in de rij stond bij C1000 werd ik onwel. Men heeft zelfs nog 112 gebeld, maar gelukkig ben ik op eigen kracht weer thuis gekomen. Waarschijnlijk toch te weinig gedronken onderweg.
Vandaag nog een wandeling gemaakt: de Appelwangen: een tocht van 14 kilometer vanuit Geldermalsen, Deil, Enswijk, Tricht en weer terug naar Geldermalsen. Een tocht langs de Linge, door de Betuwe, met veel fruitbomen.

Langs de Linge
Nu snel eten anders ben ik nog te laat voor de voetbal.

09/08/2009

Fietsen, lopen en wandelen.

Hoort bij: hardlopen — admin @ 20:08

Afgelopen week heeft mijn moeder een ongelukje gehad en zit nu met een enkel in het gips en hand in het verband. Toen ze ons belde vroeg ze of we wilde langskomen dit weekend. Uiteraard deden we dit.
Ariëtte was va plan om zaterdagavond te gaan en dat bracht mij op het idee om van Nieuwegein naar Wateringen te gaan fietsen.
Na de zaterdagse plichtplegingen ben ik rond 14.30 vertrokken. Van te voren had ik mijn fietsroute bepaald: Nieuwegein, Ijsselstein, Benschop, Oudewater, Gouda, Zevenhuizen, Zoetermeer, Rijswijk, Wateringen.
De rit ging goed tot Zevenhuizen: daar was het fietspad afgesloten. Via een omweg kon ik in Zoetermeer mijn weg vervolgen. Rond half 6 heb ik even gepauzeerd bij de Mac.
mac Even de verloren caloriën bijvullen. Vanaf deze Mac-vestiging in Delft was het nog een even fietsen via Pijnacker en Rijswijk naar Wateringen. ‘’s Avonds de fiets ingeladen in de auto en in 3 kwartier waren we terug in Nieuwegein. Op de fiets doe ik er zo”n 3.5 uur over.
De zondag staat meestal in het teken van de langere duurloop. Deze was vandaag ruim 27 kilometer en de route ging binnendoor via Tull en het Waal over de Achterdijk naar Culemborg. Vanaf daar de weg terug via de Lekdijk weer terug naar de startlocatie.
routeTenslotte hebben we in de middag nog een wadeling gemaakt rond het gebied van Kwintelooijen. Vorige week heb ik wandelschoenen aangeschaft en deze moeten natuurlijk nog ingelopen worden. Via het internet hebben we bij Ontrack.nl een route van 13 kilometer uitgezocht in de buurt van Veenendaal. Helaas was de route halverwege afgesloten en daarom hebben we dezelfde route maar weer terug genomen. Nadat we ons zelf maar getrakteerd hebben op een ijsje zijn we maar weer naar huis terug gekeerd.

03/08/2009

Maand overzicht

Hoort bij: hardlopen — admin @ 19:37

De maand augustus is alweer een paar dagen oud en ik moet mijn maandoverzicht van juli nog publiceren.
De maand juli is een maand geweest met de meeste kilometers tot nu toe. Het aantal kilometers dat ik loop voor het woon-werkverkeer wordt steeds iets langer. Nu zal daar niet veel rek meer in zitten, want je wil toch ook niet heel laat thuis komen. Er moet tenslotte nog gegeten worden. Natuurlijk speelt de Zomer Weblog Challenge van Pieter mee. Daar wil je ook wel goed voor de dag komen.
Hier dus het aantal kilometers van de afgelopen maand in grafiek:

graph3
Het aantal kilometers dat ik de afgelopen maanden heb gelopen cumulatief gezien:
graph4

02/08/2009

Het muzieklijstje

Hoort bij: Algemeen — admin @ 21:58

Ik moet nog even het Twittermuzieklijstje van afgelopen weekend afmaken.
Dit is het derde en laatste lijstje: hier de muziek de zondag op mijn Twitterlijst stond:

U2 - wITH OR WITHOUT YOU
QUEEN - BOHEMIAN RHAPSODY
ELLEN FOLEY - WE BELONG TO THE NIGHT
MEATLOAF = PARADISE BY THE DASHBOARD LIGHT
SUPERTRAMP - SCHOOL
JOE COCKER - WITH A LITTLE HELP FROM MY FRIENDS

DEEP PURPLE - CHILD IN TIME
ROLLING STONES- ANGIE
BEATLES - HEY JUDE

FALCO - JEANNY
BARRY RYAN ELOISE
LED ZEPPELIN - STAIRWAY TO HEAVEN
ANNIMALS - HOUSE OF THE RISING SUN
DOORS = LIGHT MY FIRE

Powered by WordPress