H A R D L O O P L O G B O EK

28/07/2009

Franse chansons

Hoort bij: Algemeen — admin @ 11:34

Hierbij het tweede deel van mijn muzieklijst, zoals ze afgelopen weekend op Twitter stonden: het franse gedeelte.

Jacques Brelle - Ne me quitte pas
Pastic Bertrand - Ca plan pour moi
Poppys - Non non rien na change
Joe Dassin - Champ Elyssee
Michel Fugain - Un belle histoire
France Galle - Poupee de cire, poupe de son

26/07/2009

24-80-81-82 enz

Hoort bij: hardlopen, tip — Tags: — admin @ 18:02

numbersNee, dit zijn niet de winnende lotto-getallen van deze week. Deze getallen heb ik op mijn drinkflesje aangebracht om mij de weg te wijzen.
In de provincie Utrecht, maar ook in andere provincies, zijn zogenaamde knooppuntroutes. Via het internet kan je makkelijk een route bepalen die je aangeeft met getallen: dat zijn dus de knooppunten. Op deze manier kan je een route samenstellen, zolang je maar wilt. En handig als je op vakantie in een voor jou onbekend deel van Nederland bent en/of je hebt geen GPS-apparaat bij je.
199knooppuntenroute_003Ik heb het vanochtend uitgetest en het werkt uitstekend: eerst volgt er een bordje met de tekst “U nadert knooppunt …” en dan maar opletten welke kant je opmoet.

25/07/2009

Mijn muzieklijst (1)

Hoort bij: Algemeen — admin @ 17:50

Afgelopen weekend heb ik via Twitter mijn favo muziek kenbaar gemaakt. Hoewel, favo muziek? Niets is moeilijker om een favoriete muzieklijst te maken. Sinds de 60er jaren is zoveel muziek gemaakt. Maak maar eens een keuze.
Hier in ieder geval de lijst met muziek dat langskwam op vrijdag en zaterdag:

Peter Maffay - Du
Herbert Grönemeyer - Halt mich
Nena - 99 Luftballons
Reinhart Mey - Gute Nacht Freunden
Spider Murphy Gang - Skandall im Sperrbezirk
Kraftwerk - Autobahn
John Miles- Music
Supertramp - Breakfast in America
Queen - Bicycle race
Boudewijn de Groot - Testament
Amazing stroopwafels - Oude Maasweg
Klein Orkest - Over de muur
Harry Klorkestein - Oh oh Den Haag
De Dijk - Als ze er niet is
Paul de Leeuw - Ik heb je lief
Ramses Shaffy - Laat me
Boudewijn de Groot - Verdronken vlinder
Van dik hout - Stil in mij
De Dijk - Mag het licht uit

21/07/2009

Mijn favoriete muziekclips

Hoort bij: twitter — admin @ 21:47

Dit keer weer eens een bericht wat niets te maken heeft met sport. Nee, een muziekonderwerp dit keer.
Komend weekend wil ik via Twitter mijn favoriete muziekclips laten zien. Vanaf vrijdagavond tot en met zondagavond om de zoveel tijd een geweldige clip.
Ik hoop in die dagen 50 videoclips te laten zien. Nieuwsgierig: volg mij dan vanaf komende vrijdag op mijn twitter-account.
Doe je ook mee: plaats dan je eigen favoriete muziek op Twitter. Wordt het komend weekend een Twitter-jukebox.
Follow meon twiiter.

19/07/2009

Zondagloop

Hoort bij: hardlopen — admin @ 15:05

Eigenlijk was het de bedoeling dat ik vandaag zou gaan fietsen. Maar op het moment dat ik weg wilde gaan begon het opnieuw te regenen en aan fietsen in de regen daaraan heb ik een broertje dood.
Na het ontbijt heb ik dus de loopschoenen maar aangetrokken en vertrok naar Vechten, op 9 kilometer van hier. Bij Vechten ligt ook een fort, waarvan er zich meerdere in deze buurt bevind.
Het Fort bij Vechten is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). Het fort is gebouwd tussen 1867 en 1870, De bomvrije kazerne werd in 1880 toegevoegd. Het terrein is 17 hectare groot en na Rijnauwen het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op het fort liggen 16 grotere en kleinere grondgedekte gebouwen, opgetrokken uit 16 miljoen bakstenen en met een gezamenlijk vloeroppervlak van 7.000 m². Het Fort bij Vechten is sinds 1996 eigendom van Staatsbosbeheer.
luchtfotofort
bron tekst en foto: www.fortvechten.nl

18/07/2009

In het park

Hoort bij: hardlopen — admin @ 19:49

Vanmorgen regende het weer eens toen ik opstond. Toch wilde ik lopen, dus besloot ik maar niet zo ver weg te gaan.
Ik liep naar het nabij gelegen park Oudegein om een paar rondjes te lopen. Park Oudegein is best een groot park en momenteel zijn ze bezig met een renovatie. Eigenlijk best een mooi park om je kilometers te lopen. Het aantal rondjes wat ik wilde lopen werden er iets meer dan gedacht. Het was best zacht weer en de af en toe neervallende regen was best lekker. Met het redelijke tempo wat ik aanhield, hield ik het best wel lang vol.
Uiteindelijk is het een 2 uurs loop geworden en de daarmee corresponderende afstand bedroeg 23,2 kilometer. De tijd per kilometer bedroeg gemiddeld 5 min 10 sec.
Het overzicht van de laatste 7 lopen:

14/07/2009

Nike nieuwe sportband

Hoort bij: hardlopen — admin @ 19:55

nikeplussportband-07-13-09-300x205Nike heeft zijn, door het publiek goed ontvangen, Nike+ Sportband geupdate en aan de wereld gepresenteerd. Speciaal voor de hardloper of wandelaar is er de armband in nieuwe kleurcombinaties. Daarnaast is de Nike+ Sportband uitgebreid met een verbeterd beeldscherm, met dit keer een witte achtergrond voor betere leesbaarheid. Ook is deze versie gemaakt van waterdicht materiaal en is het volledig compatible voor gebruik met je iPod Nano, Touch of iPhone. Je kunt de Nike+ Sportband natuurlijk ook gebruiken als gewoon horloge. De nieuwe versie gaat ongeveer $60 kosten, vrij betaalbaar voor een multifunctioneel apparaatje. Wanneer hij in de winkel ligt is nog niet bekend.
bron: gadgetgarden
Grote afbeelding

12/07/2009

Geen triathlon.

Hoort bij: triathlon — Tags:, — admin @ 20:03

Vanmorgen toen ik wakker werd regende het weer eens. En dat op de dag dat ik de triathlon zou doen. En ik had er al een hard hoofd in. Ik keek zo op tegen het zwemmen: 1500 meter.
Toen ik mij aanmelde ging ik uit van een kwart triathlon: fout. In de aanmeldingsmail was er sprake van een OD ofwel Olympische triathlon. Alle afstanden zijn gelijk als de kwart, behalve het zwemmen. Ik weet nu ook waarom. Om het fietsveld wat uitgerekter te maken. Stayeren is bij het fietsen absoluut verboden.
Vanmorgen dus toch naar Utrecht: we zien wel waar het schip strand. Nu, die standde vrij snel.
Ik had klaarblijkelijk toch een verkeerde wedstrijd uitgekozen, hoewel er toch sprake was van een recreatieve triathlon.
triatlonOp deze foto de klasse waarin ik ook zou moeten starten. Iedereen in een wetsuit en ja, die had ik dus niet. En de fietsen: de een nog futuristischer dan de ander. Nee, daar voelde ik me niet thuis. En dat bleek ook wel na de start: iedereen deed de borstcrawl: dan zou ik er achteraan komen met mijn schoolslag.
Nee, ik voelde me nog niet klaar voor zo een dergelijke marathon. Ik ben nog wel blijven kijken. Het was reuze interessant hoe snel men van sportonderdeel wisselde. Onder het lopen de wetsuit uit. Met blote voeten direkt in schoenen die op je fietspedalen gemonteerd zitten.
Ik blijf, naast lopen nog wel zwemmen en fietsen en ik zoek wel een echte recreatieve triathlon uit waar de limieten ook niet zo hoog zijn, want die zuller er ook wel zijn.
Na thuiskomst ben ik gewoon lekker een stuk gaan hardlopen: Bijna 21 kilometer langs de Nedereindseweg via IJsselstein, weer naar huis terug.

Reblog this post [with Zemanta]

05/07/2009

Nog een week

Hoort bij: triathlon — admin @ 21:12

Volgende week om deze tijd zit mijn triathlon erop. Tenminste als alles goed gaat.
Het eerste gedeelte van de triathlon is 1500 meter zwemmen. Bij een kwart triathlon is de zwemafstand 1000 meter maar omdat hier sprake is van een OD, ofwel Olympische Discipline, is de afstand 1500 meter. Wel jammer, want het zwemmen wordt waarschijnlijk het kritieke punt. Borstcrawl hou ik niet zolang vol, dus zal ik het toch met de schoolslag moeten doen.
Momenteel is de watertemperatuur in het Merwedekanaal rond de 23 graden. In dat geval mag er geen wetsuit gedragen worden: komt mooi uit, want die heb ik niet.
Na het zwemmen moet er gefietst worden: 41 kilometer langs het Merwedekanaal, door Kanaleneiland en Papendorp. In dit traject zijn een aantal viaducten en bruggen opgenomen en dat zijn flinke kuitenbijters. Een fietsronde moet 4 keer afgelegd worden en hier staat een tijd voor van 1 uur 40 min. Dus als ik een snelheid aanhoud van 25 km per uur dan moet ik op tijd kunnen finishen.
Het lopen is het laatste onderdeel van het evenement. Twee ronden richting park Oog en Al. Voor het lopen staat geen limiet, dus die zou ik dan wandelend af kunnen leggen. Hoop het echter niet. Volgens mij moeten de benen in het begin van het lopen wel wennen aan de loopbeweging. Die is anders dan bij het fietsen.
Wat ga ik de komende week nog doen: ik wil nog een keer zwemmen. Het fietsen en lopen laat ik denk maar even voor wat het is. Verder pasta eten en op tijd naar bed.

02/07/2009

Maandoverzicht

Hoort bij: hardlopen — admin @ 08:57

Voor je het weet is het Kerstmis. In ieder geval zit de eerste helft van het jaar er alweer op.
Dat betekent even een overzicht over de afgelopen maand in de vorm van een statistiek.

In het keuzevakje kan je de maand juni aangeven.
Het afgelopen jaar heb ik per maand de volgende afstanden afgelegd:
januari: 91 km
februari: 175 km
maart: 325 km
april: 285 km
mei: 335 km
juni: 262 km
wat op een totaal uitkomt van 1473 kilometer: dat is toch van Nieuwegein tot …… (zoek ik nog wel een keer uit)
Trouwens in juli is er weer een challenge gestart: we loopt er de meeste kilometers in de zomermaanden. En je hebt er niet eens een Nike-sensor voor nodig. Meer info bij The Running Man.

Oudere berichten »

Powered by WordPress