H A R D L O O P L O G B O EK

28/06/2009

Fietsparcours

Hoort bij: triathlon — admin @ 15:47

Het tweede onderdeel van de triathlon is, na het zwemmen, 41 kilometer fietsen.
Na het trainen over de dijk heb ik dit weekend het officiƫle parcours uitgeprobeerd.
2009-fietsparcours
Het bovenstaande kaartje geeft het wielerparcours aan: langs het Merwedekanaal, door Kanaleneiland en via Papendorp terug langs het Amsterdam-Rijnkanaal.
Dit traject wordt 4 keer afgelegd en er zitten en paar lastige stukken in.
Het stuk door Kanaleneiland gaat over een slecht fietspad: de boomwortels komen bijna door het asfalt en daarna moeten we over de Clausbrug en dit is ook een zware klim. En we moeten de ronde dus 4 keer doen.
Ach, we blijven trainen
prinsclausbrug_web

25/06/2009

Zwemtraining

Hoort bij: triathlon — admin @ 19:39

Voor de komende triathlon in Utrecht moet ik uiteraard extra trainen en vooral op het zwemmen en fietsen. Het lopen zal toch geen probleem moeten opleveren. Hoewel, 10 kilometer lopen na het zwemmen en fietsen?
Ik probeer per dag 2 trainingen te doen en aangezien ik 4 keer per week naar of van mijn werk loop is dat wel te doen.
Vandaag naast het hardlopen ben ik vanmiddag gaan zwemmen. Tot nu toe deed ik dat in het zwembad 60 baantjes a 25 meter is 1,5 km. Maar het zwemmen tijdend de triathlon is in open water, namelijk in het Merwedekanaal en dat is toch iets anders.
En dus toog ik vanmiddag naar de Laagravense Plassen waar je eindelijk vanaf dit jaar kan zwemmen.
Het was uiteraard heerlijk weer maar desondanks was het in het water heel rustig en toch was het water helemaal niet koud.
Ik zwom langs de afbakening die het ondiepe water van het diepe water scheidt en ik denk dat dat ongeveer 250 meter is.
Het viel best tegen: het zwembad is toch eenvoudiger. We moeten nog even doortrainen. Gelukkig blijft het nog even mooi weer.
afb0084
Laagravense Plas op een minder zomerse dag

21/06/2009

De triathlon

Hoort bij: triathlon — Tags: — admin @ 18:11

triathlon123Over 3 weken staat er een nieuwe uitdaging op het programma. Ik heb me ingeschreven voor de Olympische triathlon in Utrecht op 12 juli.
Start en finishlocatie is achter de Jaarbeurshallen aan het Merwedekanaal.
Ik ben nu hard aan het trainen en waar ik het nog het meest tegenop ziet is het zwemmen.
Omdat dit de Olympische discipline is wel dat zeggen dat het zwemmen, anders dan bij een kwart triathlon, 1500 meter is en de limiet daarvoor is 40 minuten.
In het zwembad doe ik over 30 baantjes ongeveer 40 minuten, maar dat zijn natuurlijk andere omstandigheden.
Komende dagen maar een proberen om in open water te gaan zwemmen.
Het fietsen, 40 kilometer, daarvoor is de tijd 1 u 50 min. Gisteren heb ik 45 kilometer gefietst en daar deed ik ongeveer 1 uur 55 over. Dus dat zal, als er geen gekke dingen gebeuren, wel haalbaar moeten zijn.
Voor het zwemmen en fietsen tesamen is de limiet 2 u 20 minuten.
Ja, en dan 10 km lopen: ik weet niet eens of daar een limiet voor is. Ik hoop dat ik dat in ongeveer 50 minuten kan bewerkstelligen.
Als ik dan alle bij elkaar optel, dat zou ik op het volgende uitkomen:
zwemmen: 1500 meter in 40 minuten
fietsen: 40 km in 1 u 40 minuten: totaal dus 2 u 20 min
hardlopen: 10 km in 50 minuten: kom ik op een eindtijd van 3 u 10 min.
Ik heb nog even om te trainen om proberen om onder de 3 uur te komen, maar dat zal wel moeilijk worden.

15/06/2009

Amersfoort

Hoort bij: hardlopen — Tags: — admin @ 08:23

medaille1In Amersfoort werd ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan een hardloopevenement georganiseerd met o.a. een hele en halve marathon. Ik had me ingeschreven voor de halve.
Wat was ik teleurgesteld toen ik zondag opstond: het regende flink en volgens de buienradar zat er geen beweging in dit buienfront.
Hier had ik niet op gerekend: ik wilde eigenlijk op de race-fiets naar Amersfoort fietsen.
Dan maar met regenpak en om een uur of 11 vertrok ik voor mijn 32 kilometer naar Amersfoort.
Zeiknat aangekomen liep ik naar de tent voor mijn startnummer en vandaar naar de parkeergararage om mijn natte kleren uit te trekken en droge hardloopkleding aan te trekken.
Toen naar de startlocatie en warempel het is inmiddels droog geworden.
Om 2 uur werden we weg geschoten voor een ronde door Amersfoort. Helaas was ons parcours niet zo spectaculair als de hele marathon: niet door de dierentuin, niet door het spoorwegemplacement. Alleen aan het eind door de brandweerkazerne.
Maar toch: het was wel een leuk evenement, goed georganiseerd en met toch veel publiek.
Mijn netto-eindtijd was 1 u 40 min 12 sec en daar mogen we best tevreden over zijn.
Na de finish ontving ik mijn medaille en daarna snel terug naar de parkeergarage en mijn wielerkleding weer aan: we moesten nog 32 kilometer fietsen naar Nieuwegein. Gelukkig bleef het verder dr0og.

13/06/2009

Bike-run-bike

Hoort bij: Algemeen, hardlopen, triathlon — admin @ 18:12

Vandaag even een rustdag ingelast zonder spotieve activiteiten. Alleen een stukje gefietst naar Intersport en Beversport in Houten. Bij Intersport heb ik noodgedwongen een fietshelm aan moeten schaffen. Ik heb mij namelijk ingeschreven voor een kwart triathlon in Utrecht op 12 juli en dan is het dragen van een fietshelm verplicht.
2d08267c0e12aab0df5386c685adb478_viewIk zal hem morgen dragen tijdens mijn bike-run-bike, ofwel fiets-loop-fiets. Ook dit is in het kader voor de voorbereiding van de triathlon.
Ik fiets dan naar Amersfoort (32 km), loop dat daar de halve marathon, die om 2 uur aanvangt en na afloop fiets ik wederom 32 km terug naar Nieuwegein.
Bij Beversport hebben we o.a. gekeken naar Camelbags: rugzakken met watervoorziening. Die hebben we straks nodig als we naar Australiƫ gaan. Ze hadden mooie exemplaren waar 3 liter vocht plus bagage inkan. Kosten een paar centjes, maar dan heb je wel wat moois.
Verder nog iets te melden? Gisteren waren we in Tivoli in Utrecht voor een concert van de Dijk. Een geweldige live band met een stel goede muzikanten. Naast het bekende oudere werk natuurlijk ook nummers van hun laatste CD Brussel.

09/06/2009

Hardlooptasje

Hoort bij: Algemeen — admin @ 09:53

48d28d1ec7b8ab1cb81573d58f3d77d5_fullVoor het hardlopen van en naar mijn werk maakte ik gebruik van een rugzakje. In deze tas zat dan mijn sleutels, een pakje brood, een bril en dat was het wel zo een beetje. Niet echt veel dus.
In de Runners van afgelopen maand stond een artikeltje over een innovatief rugzakje van acryl: een rekbaar materiaal met klitteband en 4 opbergzakjes: 3 kleinere en 1 iets grotere. Er kan niet veel in maar wel meer dan genoeg voor mijn spulletjes.
Ik heb dit rugzakje aangeschaft en vanmorgen voor het eerst uitgeprobeerd en het beviel mij prima. Geen gerinkel van sleutels, geen loshangende riemen: eigenlijk voelde je het niet eens zitten. De banden om je schouders zijn elastisch en hebben dus een prima pasvorm. Nee, ik heb van de aanschaf nog geen spijt.
Meer info

05/06/2009

Kwart triathlon

Hoort bij: Algemeen, triathlon — Tags: — admin @ 19:59

Vandaag stond er een kwart triathlon op het programma. Dit betekent dus 1 km zwemmen, 40 kilometer fietsen en tenslotte 10 km hardlopen.
Dus vanmorgen alles in orde maken: fiets nagekeken, banden opgepompt. Bidon met sportdrank gevuld en een fles drinken voor tijdens het hardlopen klaargezet. Banaantje mee, zwemkaart mee enz.
Ja, je moet toch overal aan denken.
Met de racefiets naar het zwembad. Het was er erg rustig toen ik even voor half 11 het water in dook.
De 40 baantjes in schoolslag deed ik in ongeveer 25 minuten. Ik had geen stopwatch bij me, dus een exacte tijd weet ik niet.
Na het zwemmen snel omkleden en op de racefiets voor 40 km over de Lekdijk richting Jaarsveld. Voorbij Jaarsveld, op ruim 20 kilometer ben ik gekeerd en zo kwam ik thuis op 41 kilometer. Deze afstand heb ik afgelegd in 1 u 36 min.
Mijn fiets heb ik daarna in de tuin geparkeerd en met een flesje drinken ben ik naar het park gelopen en verder langs de snelweg tot mijn GPS een afstand aangaf van 5 km. Deze afstand is even lang als de terugweg zodat ik precies 10 km heb afgelegd in 48 minuten.
Al met al ben ik 3 uur bezig geweest met deze kwart triathlon, inclusief het omkleden voor de volgende dicipline.

Ik ben eens gaan surfen om te kijken of er hier in de buurt een kwart triathlon wordt georganiseerd. En ja, op 12 juli wirdt er in Utrecht een Olympische Triathlon gehouden. Het probleem is nu echter dat er voor het zwemmen een limiet is van 40 minuten en dat de zwemafstand geen 1 maar 1,5 kilometer is in open water. Ik twijfel nog maar denk dat ik me gewoon gaat inschrijven.
rbtriatlon2009

03/06/2009

Kwart traithlon

Hoort bij: Algemeen, triathlon — Tags: — admin @ 13:41

trat
In een ver verleden (dus in 1991 volgens bovenstaand certificaat) deed ik mee aan een kwart triathlon in Wateringen.
Dat betekent dus 1 kilometer zwemmen in het zwembad, 45 kilometer fietsen door het Westland en dan nog 10 kilometer hardlopen naar Schipluiden.
Nu was ik dinsdag in het zwembad en kwam ik op het idee om nog eens de kwart triathlon op eigen gelegenheid te doen.
Dus vrijdag ga ik naar het lokale zwembad om een kilometer te zwemmen en dan op de fiets langs de Lek richting Irenesluizen bij Wijk bij Duurstede en dan 10 kilometer hardlopen via Utrecht-Zuid weer terug.
Ben benieuwd of ik in de buurt komt van die 2 uur en 3 kwartier van 18 jaar geleden.
Zwemmen zou in een half uur moeten kunnen en lopen in een uur. Zou er voor het fietsen 1 uur en en kwartier overblijven. En dan moet er binnen die tijd ook nog gewisseld worden.
Ach, we proberen het gewoon.

Powered by WordPress