H A R D L O O P L O G B O EK

31/05/2009

Maandoverzicht

Hoort bij: hardlopen — admin @ 15:06

Vanmorgen het laatste duurloopje van deze maand gedaan. 12 kilometer in een rustig tempo na een voor mij doen vrij snelle halve marathon van gisteren in IJsselstein.
Omdat ik in het begin van deze maand veel kilometers heb gemaakt (in 3 dagen langs het Amsterdam Rijnkanaal) komt het maandtotaal dit keer uit op 335 kilometer. Dit betekent een record voor dit jaar.
In tabelvorm ziet het er als volgt uit:

En dit brengt het jaartotaal op 1.211 kilometer.

30/05/2009

Halve marathon in de warmte

Hoort bij: Algemeen — Tags: — admin @ 18:33

Het was volgens mij niet zo warm als de vorige editie, maar toch was het flink warm. Gisteren kreeg ik nog mail van de organisatie met hoe om te gaan met de warmte.
Gelukkig had de organisatie ook genoeg water en sponsposten ingericht en ook nog een aantal sproei-installaties.
Niet om 10.30 maar om 11.30 gingen we van start voor de halve marathon. Ja, ik had me in de tijd vergist. Maar goed, beter te vroeg dan te laat (wat me ook wel eens is overkomen).
De route voerde eerst naar Benschop, langs de provinciale weg, via het dorpje Uitweg naar Lopikerkapel. Vandaar richting Nieuwegein en na precies 21,1 kilometer passeerde ik de finishlijn in IJsselstei.
Zie hier de uitslag zoals deze op de website is gepubliceerd:
105-2053-A. vd Sman-Nieuwegein 01:40:15 01:39:51
Als je bedenkt dat ik in Leiden 1:52 liep, dan mag ik best tevreden zijn. Maar in Leiden was ik niet helemaal in orde, maar toch.

29/05/2009

IJsselsteinloop

Hoort bij: hardlopen — admin @ 09:09

De IJsselsteinloop is morgen toe aan zijn 27ste editie. Hoofdnummer is weer de halve marathon. Ook ik zal hier om 10.25 aan de start verschijnen.
Op verzoek van veel deelnmers is de kwart marathon vervangen door een 10 kilometerloop. Deze gaat om 10 uur van start.
Verder zijn er voor de jeugd aparte trimlopen die om 9.10 beginnen. De IJsselsteinloop wordt besloten om 14.05 met een trimloop over 5 kilometer.
Start en finish zijn op de Overtoom voor het stadhuis.
Vorig jaar waren er 2600 deelnemers. De opbrengst van de loop is bestemd voor een goed doel. Dit jaar is het een straatarm gebied in Noord=Oost Brazilië. De organisatie heeft dit jaar voor het eerst een tweede goede doel geadopteerd en dat is Water for Life in de Derde Wereld.
Alle info IJsselsteinloop
logo
bron: AD-dichtbij

28/05/2009

Ibood: hartslaghorloge

Hoort bij: Algemeen — Tags:, — admin @ 08:24

4127_7r_hi_1243438379Ibood heeft elke dag een speciale aanbieding tegen een scherpe prijs. Vandaag een Oregon Scientific hartslagmeterhorloge.
Normale prijs is € 79,95. Alleen vandaag wordt dit apparaat aangeboden voor € 29,95.
Aanbieding is dus alleen vandaag geldig: zie hier de aanbieding

25/05/2009

Update

Hoort bij: hardlopen — admin @ 13:13

Eigenlijk heb ik niet zoveel te melden. De zomermaanden zijn ook voor hardlopers komkommertijd.
Hoewel: er staan nog 2 lopen om het programma namelijk aanstaande zaterdag IJsselstein en dan nog halverwege juni nog een halve marathon in Amersfoort. Ik hoop dat het niet zo warm als dat het nu is. Maar ja, dat heb je niet in de hand.
De komende dagen gaan we wel wat in de warmte trainen. In ieder geval vanmiddag is het nog warm en dan loop ik weer van het werk naar huis. Dat zal denk ik ongeveer 14 kilometer worden.
En voor het najaar ben ik er nog niet uit: ga ik nog een marathon lopen of niet? En als ik een marathon ga lopen dan wordt het waarschijnlijk toch Amsterdam. Revanche voor afgelopen jaar. Gelukkig heb ik nog even bedenktijd want de sluitingtermijn voor de voorinschrijving is pas eind september.

20/05/2009

JimJim Falls

Hoort bij: vakantie — admin @ 13:17

Het reisshema voor het tweede deel van onze Australie-reis is min of meer rond. Na het vieren van oud en nieuw bij familie in Brisbane vertrekken we richting Darwin.
We willen daar een driedagse excursie gaan maken naar de Jim Jim Falls. Het is niet eens zeker of de excursie doorgaat, want rond deze tijd zijn de wegen slecht te brerijden vanwege de regenval.
De JimJim watervallen schijnen erg indrukwekkend te zijn en zijn ongeveer 200 meter hoog. Ze liggen in het Kakadu National Park.
406px-jim_jim_falls

17/05/2009

Leiden

Hoort bij: hardlopen — admin @ 16:34

Eigenlijk zag ik het de afgelopen dagen niet zitten om naar Leiden af te reizen. Gisterochtend besloten om maar definitief niet te gaan. Ik voelde me de laatste dagen al niet lekker en na een vakantie in Engeland met veel wandelen en ook wel hardlopen en dan een bootreis.
Echter gisteravond besloot ik toch maar te gaan: je had je ingeschreven dus dat schept toch een verplichting. Zag dat de start reeds om 10.30 was, dus vanmorgen vroeg uit de veren want met het openbaar vervoer ben je toch 1,5 uur onderweg. Vanmorgen sloeg nog even de twijfel toe: het regende flink. Toch maar gegaan.
In Leiden naar de Pieterskerk voor mijn startnummer. Ik blijf het een unieke lokatie vinden om dat op zondagochtend met al die hardlopers te zijn. Even mijn tas inlveren, kan ik misschien nog even nog het webloggers-meetingpoint. Mis dus: locatie hiervoor was een paar honderd meter verder: moest ik me nog haasten.
Uiteindelijk was het min of meer droog geworden en vertrokken we voor de 21,1 km. Naar Hazerswoude-Dorp, naar de Vlietlanden, langs de Vliet via de Vink weer richting centrum.
Mijn officiele tijd is 1 u 52 min en 27 sec en daar ben ik, gezien de omstandigheden, best tevreden mee.
Ik voelde me niet optimaal en op sommige smalle paden was het best wel druk in het begin.

05/05/2009

Naar Australië

Hoort bij: vakantie — Tags:, — admin @ 14:00

virgin_blue_planeHet duurt nog even, maar eind van het jaar gaan we op vakantie naar Australië. De plannen zijn ongeveer gemaakt en de eerste reserveringen zijn gemaakt.
De boekingen voor de vliegreis van een naar Brisbane zijn al eerder gemaakt. In Brisbane woont mijn schoonzus en daar zullen we een aantal dagen verblijven.
regisOp 14 december vliegen met Virgin Blue van Brisbane naar Sidney waar we een midweek verblijven in het Park Regis hotel.
Na deze week vieren Kerst en Oud en Nieuw in zomerse temperaturen in Brisbane.
In januari gaan we dan verder het land in. Maar daarover later meer.
We gaan zo eerst op bezoek bij andere familie aan de andere kant van de noordzee. Niet zo ver weg, maar wel leuk.

04/05/2009

3 x een halve

Hoort bij: Algemeen — admin @ 14:00

Zo juist heb ik me ingeschreven voor de Leiden halve marathon. Verder staan IJsselstein en Amersfoort voorlopig op het programma. Beide zijn ook halve marathons. Met een hele marathon wacht ik nog even, misschien in het najaar. En ach, 3 halve marathons is bijelkaar toch…
home_leiden_marathon
Leiden Halve Marathon: 17 mei
logo
Ijsseltein: 30 mei
logo-amersfoort-marathon-2009-rgb
Amersfoort: 14 juni

03/05/2009

Afbeeldingen

Hoort bij: Algemeen — admin @ 17:14

Een aantal willekeurige plaatjes van de afgelopen 3 dagen.

Google-earthafbeeldingen zijn de start/finishlocaties

Oudere berichten »

Powered by WordPress