H A R D L O O P L O G B O EK

28/02/2009

Februari

Hoort bij: Algemeen — Tags: — admin @ 20:18

Februari heeft 28 dagen en dat betekent dat deze maand er weer op zit en hierbij het overzicht van de gelopen kilometers:

1 febr - 18 km
4 febr - 10 km ( 28 km)
5 febr - 10 km ( 38 km)
11 febr - 10 km ( 48 km)
12 febr - 10 km ( 58 km)
14 febr - 20 km ( 78 km)
16 febr - 10 km ( 88 km)
17 febr - 12 km (100 km)
21 febr - 13 km (113 km)
22 febr - 18 km (131 km)
23 febr - 12 km (143 km)
24 febr - 12 km (155 km)
28 febr - 20 km (175 km)

In de maand januari liep ik 91 kilometer, dat betekent een jaartotaal van 269 kilometer.
Zie hier de afstand die ik afgelopen maand heb afgelegd.

10 kilometer per uur

Hoort bij: Algemeen — Tags: — admin @ 16:30

Dit is wel mijn loopsnelheid. Vandaag ben ik voor 1 uur van huis weggelopen. Nu eens de andere kant van de Lek op: richting IJsselstein en Lopik. Na een uur ben ik teruggekeerd naar de startlocatie en in precies 2 uur heb ik een afstand afgelegd van 20,7 kilometer.
Onderstaand de weergave van de heenreis: de terugreis was dus hetzelfde.

27/02/2009

2 kilometer per uur

Hoort bij: Algemeen — Tags: — admin @ 17:14

Voorlopig ben ik de vrijdagen nog vrij, in ieder geval de komende 4 maanden. Ook bij ons doen we aan kostenbesparing. Je kan per week 1 dag minder werken op 50/50 basis. Dus ik lever een 10% van mijn salaris in en de andere 10% wordt door de werkgever betaald. Het is niet verplicht maar ik heb me aangemeld. Zo heb ik lekker een 3daagse weekend.
Vandaag lekker een training afgelegd: een afstand van 2 kilometer in ruim een uur tijd. Even voor alle duidelijkheid: in het zwembad heb ik 40 baantjes (heen en weer) gezwommen en dat komt dus neer op 2 kilometer.

25/02/2009

Jubileumeditie Damloop

Hoort bij: Algemeen — Tags: — admin @ 16:35

De Dam tot Dam by night vormt dit jaar het hoogtepunt van het 25-jarig jubileum van de Dam tot Damloop. Voorafgaand aan Nederlands grootste hardloopevenement op zondag 20 september vindt eenmalig op zaterdag 19 september de Dam tot Dam by night plaats. In één klap komen hierdoor zo”n 25.000 extra startplaatsen beschikbaar, waardoor in totaal 60.000 deelnemers kunnen meedoen. Hiermee is de Dam tot Damloop voor dit jaar één van de grootste loopevenementen ter wereld. Het wedstrijdprogramma, met dit jaar een nog sterker toplopersveld aan de start dan normaal, beperkt zich samen met de 4 Engelse Mijl en Mini Dam tot Damlopen tot de zondag. Hierdoor kan op zaterdag alleen worden deelgenomen aan een recreatieve 10 Engelse Mijl voor zowel individuele lopers als businessteams. Alle deelnemers zullen bovendien een extra attentie ontvangen in de vorm van een 176-pagina’’s tellend jubileumboek. Een collectors item waarin op indrukwekkende wijze wordt teruggekeken op de 25-jarige geschiedenis van de Dam tot Damloop. Inschrijving is mogelijk vanaf 1 april 2009
Bron: Damloop.nl

Waar denk jij aan?

Hoort bij: hardlopen — Tags: — admin @ 09:31

Het is weer bijna lente en hardlopend Nederland is in training voor een van de vele loopevenementen die in maart en/of april georganiseerd worden. De Rotterdam Marathon, de CPC in Den Haag of een 10 kilometerloop bij jou ergens in de buurt.

AD Sportwereld is benieuwd naar wat er in je omgaat tijdens het hardlopen. Vertrouw ons je gedachten toe en mail je pennenvruchten naar de redactie. Met ingang van 4 maart neemt Sportwereld elke week de mooiste inzendingen in de kolommen op. Een stuk mag maximaal 400 woorden tellen.

Reageer hier.
bron: AD Sportwereld
En nu zijn jullie benieuwd waar ik aan denk tijdens het lopen: weet je dat ik dat eigenlijk niet eens weet. Volgens mij zing ik liedjes in mijn gedachte. Ik draag geen mp3-speler. Of ik denk: al zoveel kilometer gehad, danwel nog zoveel kilometer te gaan. Ik denk in ieder geval niet aan mijn werk of zo, gniet van de rust en omgeving.

24/02/2009

12 km ww

Hoort bij: Algemeen — Tags: — admin @ 12:45

Woon-werkverkeer route is met 2 kilometer uitgebreid tot 12 kilometer. Ik neem nu niet de Clausbrug maar de volgende brug dat deel uitmaakt van de Martin Luther Kingweg. Ook deze brug was opgenomen in het parcours van de Utrecht Marathon. Was de Clausbrug aan het begin van het parcours: deze brug kwam pas na het 35 kilometerpunt. Zie bijgaande foto van Bjorn Parree.

23/02/2009

Verlengende route

Hoort bij: hardlopen — Tags: — admin @ 09:36

Zondag heb ik een loop gedaan van 18 kilometer. Het is opnieuw de route langs de Lek alleen ben ik iets langer langs de Lek blijven doorlopen: nu langs de Lange Uitleg en dan dezelfde route via Tull en t Waal en langs het Amsterdam Rijnkanaal via het oude Vreeswijk terug naar Nieuwegein.

Zie hier de route.

Aan de Lange UItleg bevind zich een van vele forten die zich in deze buurt vinden die deel uitmaken van de Hollandse Waterlinie.

21/02/2009

Favoriete route

Hoort bij: hardlopen — Tags: — admin @ 15:33

Volgens mij hebben de meeste hardlopers wel een favoriete route. Ik loop graag langs de Lek: vooral in de ochtenduren is het er heerlijk rustig. En het voordeel van deze route is dat je hem in principe zo lang kan maken als je wilt.
De basisronde van 13 kilometer loopt vanuit huis richting Beatrixsluis en dan langs de Lek. Op het 6 kilomterpunt ga ik links af en door het dorpje Tull en ”t Waal ander de snelweg door en dan kom je weer uit bij de Beatrixsluis. Dan kan je of direct naar het startpunt terug lopen maar je zou ook nog via het AmsterdamRijnkanaal kunnen lopen. Je ziet, mogelijkheden ten over.

Als je het leuk vind ook je routes te delen met collega-hardlopers doe het dan hier: het forum van de Dutch Road Runners.

20/02/2009

Vakantie

Hoort bij: vakantie — Tags: — admin @ 17:36

Vanaf 7 december 2009 tot en met 29 januari heb ik 2 maanden vrij. Wij gaan dan op vakantie naar Australië. Nu ik weet dat mijn verlof goed gekeurd is kunnen we plannen gaan maken: laat de voorpret maar beginnen.
Het eerste wat me moeten gaan doen is een vlucht boeken naar Brisbane. In die stad woont namelijk de zus van Ariëtte en dat zal dus de uitvalbasis worden voor onze reis.
Uiteraard laat ik meer weten als we wat geregeld hebben en dat zal je vinden onder de rubriek “vakantie”.
En ach gelijk maar een nieuwe powersong voor de komende periode:


18/02/2009

Batterij vervangen

Hoort bij: hardlopen — Tags: — admin @ 10:13


De batterij van de Nike+ sensor zou volgens de supportpagina van Apple ongeveer 1000 uur mee moeten gaan en dat de sensor ongeveer 2 weken voordat de batterij leeg is een signaal doorgeeft aan je Ipod zodat je op tijd een vervangende kit kan aanschaffen.
De praktijk leert dat die 1000 uur wel erg ruim gemeten is. Maar het grootste nadeel is inderdaad dat de batterij niet te vervangen is. Dat betekent dat je om de zoveel tijd weer geld moet uitgeven om een nieuwe kit aan te schaffen. En natuurlijk ook niet zo goed voor het milieu.
Maar er is een oplossing voor de mensen die een beetje kunnen knutselen. En ach, als je de sensor toch eventueel moet weggooien, waarom zou je het niet proberen: het kost inderdaad wat moeite en je moet voorzichtig te werk gaan.
Zie hier de instructies voor het vervangen van de batterij.

Oudere berichten »

Powered by WordPress