H A R D L O O P L O G B O EK

12/03/2012

KAAPSE BOSSEN

Hoort bij: wandelen — admin @ 10:23

Startpunt: Doorn Centrum
Afstand: 7 kilometer

ROUTE OP DE KAART

08/08/2011

Botanische tuinen

Hoort bij: wandelen — admin @ 09:02

Op deze zondag hebben we een korte wandeling gemaakt in de Botanische Tuin van de Universiteit van Utrecht.
Van 1 maart tot 1 december bent u van harte welkom op de tuinen van Fort Hoofddijk. Zij zijn open vanaf het moment dat de eerste voorjaarsbloeiers de tuin opvrolijken tot laat in de herfst als prachtige zaden, kleurige bessen en herfstbladeren zorgen voor een waardig afscheid van het tuinseizoen.
De seizoenen zorgen voor een voortdurende wisseling in het aanzicht van de tuinen. Daarnaast richten we tijdens de diverse publieksevenementen de schijnwerpers op de verschillende aspecten van planten en natuur.
Alle verdere informatie vind je op de website van de Botanische Tuinen en laat ik het hierbij met een aantal afbeeldingen.

17/04/2011

Bloemige Buren

Hoort bij: wandelen — admin @ 17:38

Startpunt:
Restaurant de Pannenkoekenbakker
Buitenhuizerpoort 25
Buren (Gld)
Lengte: 13 km

Bloemige Buren is een aardige tocht door de Betuwe, langs fruitboomgaarden en de rivieren de Korne en de Linge. U struint door het historische vestingstadje Buren en passeert drie musea op deze route. Deze route gaat bijna in zijn geheel over verharde paden. Eind april en begin mei, als de bloesems bloeien is deze route op haar mooist. Bij het start- en eindpunt zijn heerlijke pannenkoeken.

Bron: OnTrack

Route op de kaart:

10/04/2011

WANDELING: DE WILDEMAN

Hoort bij: wandelen — admin @ 19:02

Naam van de wandeling: De Wildeman
Startpunt: Restaurant Darthuizen
Leersum

Bron en route-omschrijving: OnTrack

Deze wandeling voert u door een afwisselend landelijk gebied aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Geniet van het zeer gevarieerde natuurlandschap, met loof- en naaldbossen, kleine stukjes heide, beken en onverwachte watertjes. Dit gebied heeft een belangrijke afwaterfunctie en u passeert dan ook meerdere smalle bruggetjes die over de beken zijn gelegd. De route voert u verder over cultuurhistorisch waardevolle buitenplaatsen en landgoederen, te weten Broekhuizen en Darthuizen. U wandelt over lange statige beukenlanen en over het nog vrijwel originele park met waterpartijen bij Broekhuizen

Route op de kaart

De plaatjes:

28/03/2011

Loevestein

Hoort bij: wandelen — admin @ 10:42

Rondje Loevestein is een gevarieerde rondwandeling van circa 11km over merendeels onverharde paden door het prachtige rivierengebied rondom een middeleeuws slot, dat beroemd is geworden door Hugo de Groot en zijn ontsnapping in de boekenkist. Een rondleiding met/zonder gids door het kasteel is zeker de moeite waard.
In het hoogseizoen kunt u halverwege de route het voetveer naar het oude vissersstadje Woudrichem (met diverse terrasjes) nemen.

Bron: Ontrack.nl

Grotere kaart weergeven

20/03/2011

Wandelen: Kaapse Pracht

Hoort bij: wandelen — admin @ 20:55

Startpunt:
Recreatieterrein Het Doornse Gat
Leersumsestraatweg
3941 Doorn (Utrecht)
Lengte 10 km

Kaapse Pracht is een gevarieerde wandeling door de glooiende bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het wisselende boslandschap biedt bezoekers elk seizoen kleurrijke plaatjes.
Midden op de Kaap staat een uitkijktoren, waar vanaf u mooie vergezichten heeft. De route begint en eindigt bij het Doornse Gat, een voormalige zandafgraving, dat nu is ingericht voor dagrecreatie. Kaapse pracht is daarmee een leuke gezinswandeling.

Bron: OnTrack.nl


Grotere kaart weergeven

06/03/2011

Wandelen rond Fort Rhijnauwen

Hoort bij: wandelen — admin @ 19:54

Startpunt:
Stayokay Utrecht Bunnik

Rhijnauwentocht is een afwisselende rondwandeling over deels verharde en deels onverharde paden vlakbij de drukte van de stad Utrecht. U wandelt langs de Kromme Rijn, Fort Rijnauwen en door het fraaie landgoed Amelisweerd.

Langs de route zijn enkele rustbankjes. Aan het begin en aan het einde van de wandeling is horeca (gehele jaar geopend) waar het binnen of buiten op het terras goed toeven is. Honden zijn tijdens de wandeling aangelijnd welkom.

Bron: Ontrack.nl

Route:

Grotere kaart weergeven

En de plaatjes:

08/12/2010

Bergwandeling

Hoort bij: wandelen — Tags: — admin @ 14:09

el20chorro
DE VIDEO

29/11/2010

Gagelpark Utrecht

Hoort bij: wandelen — Tags:, — admin @ 14:03

gagelroute
DIAPRESENTATIE
GOOGLE MAPS ROUTE
ONTRACK ROUTE

22/11/2010

Wandelen vanuit Woerden

Hoort bij: wandelen — Tags:, , — admin @ 00:40

woerden
ROUTE VIA ONTRACK
FOTOPRESENTATIE

Oudere berichten »

Powered by WordPress