H A R D L O O P L O G B O EK

13/11/2010

Naar Engeland

Hoort bij: hardlopen, triathlon — Tags:, , — admin @ 18:11

selby
HARDLOOPROUTE

12/07/2009

Geen triathlon.

Hoort bij: triathlon — Tags:, — admin @ 20:03

Vanmorgen toen ik wakker werd regende het weer eens. En dat op de dag dat ik de triathlon zou doen. En ik had er al een hard hoofd in. Ik keek zo op tegen het zwemmen: 1500 meter.
Toen ik mij aanmelde ging ik uit van een kwart triathlon: fout. In de aanmeldingsmail was er sprake van een OD ofwel Olympische triathlon. Alle afstanden zijn gelijk als de kwart, behalve het zwemmen. Ik weet nu ook waarom. Om het fietsveld wat uitgerekter te maken. Stayeren is bij het fietsen absoluut verboden.
Vanmorgen dus toch naar Utrecht: we zien wel waar het schip strand. Nu, die standde vrij snel.
Ik had klaarblijkelijk toch een verkeerde wedstrijd uitgekozen, hoewel er toch sprake was van een recreatieve triathlon.
triatlonOp deze foto de klasse waarin ik ook zou moeten starten. Iedereen in een wetsuit en ja, die had ik dus niet. En de fietsen: de een nog futuristischer dan de ander. Nee, daar voelde ik me niet thuis. En dat bleek ook wel na de start: iedereen deed de borstcrawl: dan zou ik er achteraan komen met mijn schoolslag.
Nee, ik voelde me nog niet klaar voor zo een dergelijke marathon. Ik ben nog wel blijven kijken. Het was reuze interessant hoe snel men van sportonderdeel wisselde. Onder het lopen de wetsuit uit. Met blote voeten direkt in schoenen die op je fietspedalen gemonteerd zitten.
Ik blijf, naast lopen nog wel zwemmen en fietsen en ik zoek wel een echte recreatieve triathlon uit waar de limieten ook niet zo hoog zijn, want die zuller er ook wel zijn.
Na thuiskomst ben ik gewoon lekker een stuk gaan hardlopen: Bijna 21 kilometer langs de Nedereindseweg via IJsselstein, weer naar huis terug.

Reblog this post [with Zemanta]

05/07/2009

Nog een week

Hoort bij: triathlon — admin @ 21:12

Volgende week om deze tijd zit mijn triathlon erop. Tenminste als alles goed gaat.
Het eerste gedeelte van de triathlon is 1500 meter zwemmen. Bij een kwart triathlon is de zwemafstand 1000 meter maar omdat hier sprake is van een OD, ofwel Olympische Discipline, is de afstand 1500 meter. Wel jammer, want het zwemmen wordt waarschijnlijk het kritieke punt. Borstcrawl hou ik niet zolang vol, dus zal ik het toch met de schoolslag moeten doen.
Momenteel is de watertemperatuur in het Merwedekanaal rond de 23 graden. In dat geval mag er geen wetsuit gedragen worden: komt mooi uit, want die heb ik niet.
Na het zwemmen moet er gefietst worden: 41 kilometer langs het Merwedekanaal, door Kanaleneiland en Papendorp. In dit traject zijn een aantal viaducten en bruggen opgenomen en dat zijn flinke kuitenbijters. Een fietsronde moet 4 keer afgelegd worden en hier staat een tijd voor van 1 uur 40 min. Dus als ik een snelheid aanhoud van 25 km per uur dan moet ik op tijd kunnen finishen.
Het lopen is het laatste onderdeel van het evenement. Twee ronden richting park Oog en Al. Voor het lopen staat geen limiet, dus die zou ik dan wandelend af kunnen leggen. Hoop het echter niet. Volgens mij moeten de benen in het begin van het lopen wel wennen aan de loopbeweging. Die is anders dan bij het fietsen.
Wat ga ik de komende week nog doen: ik wil nog een keer zwemmen. Het fietsen en lopen laat ik denk maar even voor wat het is. Verder pasta eten en op tijd naar bed.

01/07/2009

Start zwemmen

Hoort bij: triathlon — admin @ 13:26


De startlocatie van het zwemonderdeel in Utrecht is bij de Merwedehaven.

Laatste trainingen

Hoort bij: Algemeen, triathlon — admin @ 09:08

Vandaag begint de laatste trainingscyclus voor de triathlon op zondag 12 juli.
Dat betekent dat ik vanmiddag vanuit kantoor naar de Laagravense Plas ga om 40 tot 45 minuten te zwemmen.
Morgen loop ik dan vanuit kantoor naar huis: dit zal waarschijnlijk een vrij korte loop worden vanwege de warmte. De volgende ochtend zal ik dan iets langer lopen: dat zal dan 12 tot 14 kilomter worden ofwel 60 tot 70 minuten. Het is dan nog vroeg, dus een stuk aangenamer.
Tot slot wil ik dan vrijdagavond nog een kilometer of 40 op de racefiets trainen.
Tsja, en dan maar rustig aan doen de volgende week tot aan de start van de triathlon.

28/06/2009

Fietsparcours

Hoort bij: triathlon — admin @ 15:47

Het tweede onderdeel van de triathlon is, na het zwemmen, 41 kilometer fietsen.
Na het trainen over de dijk heb ik dit weekend het officiƫle parcours uitgeprobeerd.
2009-fietsparcours
Het bovenstaande kaartje geeft het wielerparcours aan: langs het Merwedekanaal, door Kanaleneiland en via Papendorp terug langs het Amsterdam-Rijnkanaal.
Dit traject wordt 4 keer afgelegd en er zitten en paar lastige stukken in.
Het stuk door Kanaleneiland gaat over een slecht fietspad: de boomwortels komen bijna door het asfalt en daarna moeten we over de Clausbrug en dit is ook een zware klim. En we moeten de ronde dus 4 keer doen.
Ach, we blijven trainen
prinsclausbrug_web

25/06/2009

Zwemtraining

Hoort bij: triathlon — admin @ 19:39

Voor de komende triathlon in Utrecht moet ik uiteraard extra trainen en vooral op het zwemmen en fietsen. Het lopen zal toch geen probleem moeten opleveren. Hoewel, 10 kilometer lopen na het zwemmen en fietsen?
Ik probeer per dag 2 trainingen te doen en aangezien ik 4 keer per week naar of van mijn werk loop is dat wel te doen.
Vandaag naast het hardlopen ben ik vanmiddag gaan zwemmen. Tot nu toe deed ik dat in het zwembad 60 baantjes a 25 meter is 1,5 km. Maar het zwemmen tijdend de triathlon is in open water, namelijk in het Merwedekanaal en dat is toch iets anders.
En dus toog ik vanmiddag naar de Laagravense Plassen waar je eindelijk vanaf dit jaar kan zwemmen.
Het was uiteraard heerlijk weer maar desondanks was het in het water heel rustig en toch was het water helemaal niet koud.
Ik zwom langs de afbakening die het ondiepe water van het diepe water scheidt en ik denk dat dat ongeveer 250 meter is.
Het viel best tegen: het zwembad is toch eenvoudiger. We moeten nog even doortrainen. Gelukkig blijft het nog even mooi weer.
afb0084
Laagravense Plas op een minder zomerse dag

21/06/2009

De triathlon

Hoort bij: triathlon — Tags: — admin @ 18:11

triathlon123Over 3 weken staat er een nieuwe uitdaging op het programma. Ik heb me ingeschreven voor de Olympische triathlon in Utrecht op 12 juli.
Start en finishlocatie is achter de Jaarbeurshallen aan het Merwedekanaal.
Ik ben nu hard aan het trainen en waar ik het nog het meest tegenop ziet is het zwemmen.
Omdat dit de Olympische discipline is wel dat zeggen dat het zwemmen, anders dan bij een kwart triathlon, 1500 meter is en de limiet daarvoor is 40 minuten.
In het zwembad doe ik over 30 baantjes ongeveer 40 minuten, maar dat zijn natuurlijk andere omstandigheden.
Komende dagen maar een proberen om in open water te gaan zwemmen.
Het fietsen, 40 kilometer, daarvoor is de tijd 1 u 50 min. Gisteren heb ik 45 kilometer gefietst en daar deed ik ongeveer 1 uur 55 over. Dus dat zal, als er geen gekke dingen gebeuren, wel haalbaar moeten zijn.
Voor het zwemmen en fietsen tesamen is de limiet 2 u 20 minuten.
Ja, en dan 10 km lopen: ik weet niet eens of daar een limiet voor is. Ik hoop dat ik dat in ongeveer 50 minuten kan bewerkstelligen.
Als ik dan alle bij elkaar optel, dat zou ik op het volgende uitkomen:
zwemmen: 1500 meter in 40 minuten
fietsen: 40 km in 1 u 40 minuten: totaal dus 2 u 20 min
hardlopen: 10 km in 50 minuten: kom ik op een eindtijd van 3 u 10 min.
Ik heb nog even om te trainen om proberen om onder de 3 uur te komen, maar dat zal wel moeilijk worden.

13/06/2009

Bike-run-bike

Hoort bij: Algemeen, hardlopen, triathlon — admin @ 18:12

Vandaag even een rustdag ingelast zonder spotieve activiteiten. Alleen een stukje gefietst naar Intersport en Beversport in Houten. Bij Intersport heb ik noodgedwongen een fietshelm aan moeten schaffen. Ik heb mij namelijk ingeschreven voor een kwart triathlon in Utrecht op 12 juli en dan is het dragen van een fietshelm verplicht.
2d08267c0e12aab0df5386c685adb478_viewIk zal hem morgen dragen tijdens mijn bike-run-bike, ofwel fiets-loop-fiets. Ook dit is in het kader voor de voorbereiding van de triathlon.
Ik fiets dan naar Amersfoort (32 km), loop dat daar de halve marathon, die om 2 uur aanvangt en na afloop fiets ik wederom 32 km terug naar Nieuwegein.
Bij Beversport hebben we o.a. gekeken naar Camelbags: rugzakken met watervoorziening. Die hebben we straks nodig als we naar Australiƫ gaan. Ze hadden mooie exemplaren waar 3 liter vocht plus bagage inkan. Kosten een paar centjes, maar dan heb je wel wat moois.
Verder nog iets te melden? Gisteren waren we in Tivoli in Utrecht voor een concert van de Dijk. Een geweldige live band met een stel goede muzikanten. Naast het bekende oudere werk natuurlijk ook nummers van hun laatste CD Brussel.

05/06/2009

Kwart triathlon

Hoort bij: Algemeen, triathlon — Tags: — admin @ 19:59

Vandaag stond er een kwart triathlon op het programma. Dit betekent dus 1 km zwemmen, 40 kilometer fietsen en tenslotte 10 km hardlopen.
Dus vanmorgen alles in orde maken: fiets nagekeken, banden opgepompt. Bidon met sportdrank gevuld en een fles drinken voor tijdens het hardlopen klaargezet. Banaantje mee, zwemkaart mee enz.
Ja, je moet toch overal aan denken.
Met de racefiets naar het zwembad. Het was er erg rustig toen ik even voor half 11 het water in dook.
De 40 baantjes in schoolslag deed ik in ongeveer 25 minuten. Ik had geen stopwatch bij me, dus een exacte tijd weet ik niet.
Na het zwemmen snel omkleden en op de racefiets voor 40 km over de Lekdijk richting Jaarsveld. Voorbij Jaarsveld, op ruim 20 kilometer ben ik gekeerd en zo kwam ik thuis op 41 kilometer. Deze afstand heb ik afgelegd in 1 u 36 min.
Mijn fiets heb ik daarna in de tuin geparkeerd en met een flesje drinken ben ik naar het park gelopen en verder langs de snelweg tot mijn GPS een afstand aangaf van 5 km. Deze afstand is even lang als de terugweg zodat ik precies 10 km heb afgelegd in 48 minuten.
Al met al ben ik 3 uur bezig geweest met deze kwart triathlon, inclusief het omkleden voor de volgende dicipline.

Ik ben eens gaan surfen om te kijken of er hier in de buurt een kwart triathlon wordt georganiseerd. En ja, op 12 juli wirdt er in Utrecht een Olympische Triathlon gehouden. Het probleem is nu echter dat er voor het zwemmen een limiet is van 40 minuten en dat de zwemafstand geen 1 maar 1,5 kilometer is in open water. Ik twijfel nog maar denk dat ik me gewoon gaat inschrijven.
rbtriatlon2009

Oudere berichten »

Powered by WordPress